Visa alla bilder

Volvo 740 GL B230 — 1987

En Volvo 740 GL med endast en ägare och i ett gott skick, samt med massor av dokumentation.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Denna bilen har alltid varit välunderhållen och går tyst o fint i motor och växellåda. Bromsarna funktion är utan anmärkning. Nybesiktigad 2022-08-31."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
25 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15371
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 740 GL?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Denna bilen har alltid varit välunderhållen och går tyst o fint i motor och växellåda. Bromsarna funktion är utan anmärkning. Nybesiktigad 2022-08-31."

Beskrivning

Denna bil säljs på uppdrag av ägarens dödsbo. Ägaren köpte bilen när han arbetade för FN i Jordanien genom Volvos försäljningsavdelning för diplomater.

Enligt familjen har bilen körts fram och tillbaka från Mellanöstern vid ett flertal tillfällen av ägaren. Eftersom bilen har tillbringat många år i ett varm och torrt klimat, så har den varit förskonad från normala, nordiska rostproblem.

Med endast en ägare, kan man vara säker på att den har underhållits ordentligt och detta framgår även av den mängd äldre dokumentation som följer med köpet.

Familjen berättar att vägmätaren på bilen slutade fungera 2013, så körsträckan är högre än vad den uppvisar. De senaste 10 åren har den dock inte körts speciellt mycket.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1987/1987 
 • Första registreringsdatum
  1988-10-27 
 • Avläst mätarställning
  258853 km  
 • Kw / hk
  86 / 117 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Under vår provkörning kändes bilen både tajt och stadig på vägen och med bra bromsar och lätta växlingar. Kamremmen byttes ut 2017 vid en mätarställning av 258853 kilometer. Vägmätaren slutade dock fungera 2013 så den verkliga körsträckan idag, är osäker. Äldre vinterdäck finns till bilen och ingår.

 • Skick interiör:

  Interiören är ren och fräsch med snygga textilsäten och bra innertak. Plastkåpan på bägge dörrsidorna fram är skadade, och plastkåpan på förarsätet är löst. Fin och sprickfri instrumentbräda komplett med en fabriksmonterad radio.

 • Skick exteriör:

  Karossen är fin och fri från rost och bilen har en bra lack. Det finns 2 små bucklor och bättringar på taket nära bakrutan (troligen från en takbox).

  Finns även en mindre repa på passagerardörren (se bilder). Underredet är mycket rent och har dessutom ett ordentligt rostskydd. Bra däck och ok stålfälgar.

 • Skick helhet:

  Detta är en både en fin och välskött bil som går fint på alla vis, trots dess relativt långa körstäcka. En Volvo 740 är ett populärt val för den som letar efter en pålitlig youngtimer (eller vinterbil) med den extra fördelen att den är bakhjulsdriven, manuell och även begåvad med en närmaste outslitlig 2,3 liters motor.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1992-07-27 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1988-09-05 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1988-10-27
Senast godkända besiktning: 2022-08-31
Besiktigad tom: 2024-08-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Volvos 700-serie introducerades på marknaden 1982 med 760. 1984 kom den enklare modellen 740 som också blev volymbilen. Volvo 740 är enkelt uppbyggd med självbärande karossoch en rakställd radmotor. Den utvecklades i Sverige och Nederänderna samtidigt som man satsade hårt på den amerikanska marknaden. Produktionen upphörde 1992.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-10-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG