Visa alla bilder

Volvo 245 Express — 1979

Svensksåld 245 Express. Dessa bilar är idag sällsynta och svåra att hitta. Enligt uppgift är denna en av 237 st byggda mellan 1977-1979.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen går fint och bra och har körts flitigt genom åren. Den användes bl.a. nu i sommar till en resa till Oslo. Den är helt redo att köras!"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
44 900SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14813
KODE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 245 Express?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen går fint och bra och har körts flitigt genom åren. Den användes bl.a. nu i sommar till en resa till Oslo. Den är helt redo att köras!"

Beskrivning

Bilen såldes och levererades ny till Luleå där ägarens farbror använde den i sitt företag som servicebil. Där den alltid rullat på saltfria vägar i norra Sverige Efter det har den sedan gått inom familjen och har sedan 2011 ägts av dottern. Bilen har använts sommartid för resor runt om i Sverige och alltid hållits i ett gott skick. 2012 reparerades bl.a. alla domkraftsfästena och lite rost på kardantunneln. Samtidigt med detta, lackerades bilen även om i sin blåa originalkulör.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1979/1979 
 • Första registreringsdatum
  1979-06-13 
 • Avläst mätarställning
  352342 km 
 • Kw / hk
  74 / 101 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Blå  

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor, växellåda, koppling och bromsar fungerar helt utan anmärkningar. Ägaren servade den alltid enligt schema och bytte då alltid de slitna delarna. Ursprungligen registrerades den som lätt lastbil för att sänka vägskatten, men bilen är numera skattebefriad.

 • Skick interiör:

  Inredningen är både komplett och ren, men har för sin ålder normala tecken på slitage, där bl.a bakre delen av innertaket är något skadad runt bagageluckan. Bra träribbor täcker bagagerumsgolvet.

 • Skick exteriör:

  Bilen blev hellackad 2012 och fick då bl.a. domkraftsfästen och kardantunneln reparerade. Fin och rak i plåten. Underedet ser bra ut men det finns lite blåsor runt trösklarna och bakre grusplåt (se bilder). Främre strålkastartorkarare är borttagna.

 • Skick helhet:

  Det är idag ovanligt att se en Volvo express till salu, vilket kan göra denna till ett coolt tillskott för en äkta Volvo-entusiast eller till någon annan som bara letar efter en unik och otroligt användbar bil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-04-08
Ursprungsbesiktning: 1979-06-13 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1979-06-13
Senast godkända besiktning: 2020-11-16
Besiktigad tom: 2022-11-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Kode

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-10-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG