Visa alla bilder

SAAB 96 V4 — 1978

En av de sista årsmodellerna av grundbulten i varumärkets historia i ett felfritt, trevligt och användarvänligt skick. Säljs utan reservationspris.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Norrlandsbrukad och en lång första ägarlängd har hållit det är exemplaret i det välbevarade skicket det är idag."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
73 200SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15373
LOMMA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande SAAB 96?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Norrlandsbrukad och en lång första ägarlängd har hållit det är exemplaret i det välbevarade skicket det är idag."

Beskrivning

Första ägaren, från Norsjö, köpte bilen ny i september 1977 och brukade den fram till 2006. Därefter hamnade den i Skellefteå, vidare till Nordingrå för att senare fara söderut till Stockholm. 96:an har vårdats väl av alla sina ägare, är skönt orörd och patinerad, och bär sitt arv och ålder med stil och värdighet.

Hösten 2020 köpte den nuvarande Saab-entusiastiske ägaren från Skåne bilen. Men nu är storgaraget uppsagt och han säljer sin lilla Saab-samling utan reservationspris, bestående av tre modeller från tre olika tidsperioder i varumärkets historia.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1978/1978 
 • Första registreringsdatum
  1977-09-20 
 • Avläst mätarställning
  96 834 km 
 • Kw / hk
  50 / 68 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  V4:an, rattväxeln och frihjulet ger en välbekant körkänsla för alla som någon gång har brukat en 96:a eller 95:a. Bromsar och väguppträdande känns som de ska göra.

 • Skick interiör:

  Hel och ren inredning med fina säten och dörrsidor, bra men lite smutsiga mattor och ett fräscht innertak.

 • Skick exteriör:

  Bra originallack med små märken och några stenskott från normalt brukande. Inga rostangrepp på kända ställen. Liten svetssöm i motorutrymmet vid övre kanten av höger framskärm. Lite blekta blinkersglas.

 • Skick helhet:

  En sen 96:a i ett snyggt patinerat och normalt slitet entusiastskick. Presentabel och representativ för modellen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-05-24
Ursprungsbesiktning: 1977-08-18 (typbes) (Ombes:19770822)
Datum i trafik första gången: 1977-09-20
Senast godkända besiktning: 2022-04-25
Besiktigad tom: 2024-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 10

Fakta om modellen

Saab 96 ritades av den kände industridesignern Sixten Sason och tillverkades av Saab mellan 1960 till 1980. Saab 96 var en vidareutveckling av Saab 93 och hade stora likheter med föregångaren, som i sin tur var en vidareutveckling av Saabs första personbil - Saab 92. Under 1967 gick man över från 2-taktsmotorer till Fords V4-maskin. De sista två åren var modellbeteckningen 96 GL V4 Super, då bilen fått lite mer effekt i maskin och bättre inredning, isolering och krockskydd. Dessa bilar känns igen på de fetare stötfångarna och byggdes hos Valmet i Nystad i Finland, i samma fabrik där till exempel Porsche Boxster monteras idag. Finlandsbyggda Saab-bilar är mer eller mindre handbyggda och anses därför av kännarna vara av högre kvalitet än de som byggdes i fabriken i Trollhättan. Bland annat är alla karosskarvar tätade noga och bilarna har fått ett bättre rostskydd. Under större delen av sin livstid tillverkades Saab 96 parallellt med kombimodellen som hette Saab 95.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Lomma

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-10-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG