Visa alla bilder

SAAB 9000 CD 2.3-16 — 1991

Trevlig och lite ovanligare sedanmodell från SAAB:s samarbetsperiod med Fiat/Lancia. Säljs utan reservationspris.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Representativt exemplar för 9000-modellens sedanmodeller. Lyckad formgivning."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
43 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15375
LOMMA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande SAAB 9000 CD?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Representativt exemplar för 9000-modellens sedanmodeller. Lyckad formgivning."

Beskrivning

Den såldes ny av SAAB-ANA i Borås på sensommaren 1991 till dess första ägare som brukade bilen fram till 2001. Därefter fortsatte den till några fler ägare i Västergötland innan den hamnade hos en fordonslärare utanför Sollefteå där den nuvarande ägaren köpte bilen. Han säljer nu hela sin SAAB-samling utan reservationspris på tre modellrepresentanter från olika perioder i varumärkets historia. Senaste godkända besiktning 2021-11-08.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1991/1991 
 • Första registreringsdatum
  1991-08-01 
 • Avläst mätarställning
  116 724 km 
 • Kw / hk
  110 / 150 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Plysch 
 • Färg
  Grå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bra svar i motor, låda och bromsar, och bilen känns fin på vägen. Displayerna lyser lite svagt, enligt ägaren. Som om de är dimmade av att man manuellt satt på ljuset. Vid dokumentationen lyste de ändå förhållandevis bra, även om just inget hände när ljuset vreds till på-läge.

 • Skick interiör:

  Fin och fräsch plyschklädsel av trevligt och känt SAAB-snitt. Innertaket hänger lite punktvis på ett par ställen. Den tidigare ägaren tyckte inte om diskanthögtalarnas toner, därav täckmaterialet på dem invid vindrutan.

 • Skick exteriör:

  Fin lack som verkar vara original. Den tidstypiska svarta lacken på listerna runt sidorutorna har släppt och under tittar kromet fram. Med enkla medel kan man alltså få en kromad look runt rutorna istället.

 • Skick helhet:

  Prisvärd och rätt för en SAAB-samlare som vill åka en fin entusiastbruksis med en klassisk sedanvärdighet.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2016-12-23
Ursprungsbesiktning: 1991-07-04 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1991-08-01
Senast godkända besiktning: 2021-11-08
Besiktigad tom: 2023-10-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Lomma

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-10-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG