Visa alla bilder
Visa film

Rolls-Royce Silver Spirit 6.75 V8 — 1994

En prisbelönt Silver Spirit III i mycket välbevarat originalskick, i en klassisk vacker färgkombination. Låga mil och intressant proveniens, Drottning Elisabeth II och President Václav Havel har färdats i bilen.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En allt igenom solid och behaglig vagn. Där allt är korrekt, välbevarat och i original finish såväl i helhet som i detaljer."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
431 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15380
STOCKHOLM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Rolls-Royce Silver Spirit?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En allt igenom solid och behaglig vagn. Där allt är korrekt, välbevarat och i original finish såväl i helhet som i detaljer."

Beskrivning

Den här imposanta och vackra vagnen såldes ny i Tyskland och importerades till Sverige i april 2000. Förste ägaren här vårdade den i 13 år och därefter har ägare nummer två, nu haft den i drygt nio år. När han förvärvade den hade den gått ca. 4.500 mil, nu står mätaren på 7.941 mil. År 1996 skall bilen ha lånats ut till den Tjeckiska staten, genom kontakter med Tyskland, inför ett statsbesök av Queen Elisabeth II. Drottningen och Tjeckiens dåvarande President Václav Havel färdades då i bilen, se bilder.

Båda brukarna i Sverige har varit genuina entusiaster och gett vagnen vederhäftig service och omvårdnad. År 2018 deltog vagnen vid Rolls Royce Enthusiasts' Club Annual Award i England (Europas största utställning för Rolls Royce) och kammade hem första pris i Touring Class.

Det sägs ibland att man inte äger en Rolls Royce, man förvaltar den för eftervärlden. Hur det nu är med det, så ges här möjlighet att förvärva en verkligt fin Rolls Royce med allt vad det innebär.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1994/1994 
 • Första registreringsdatum
  2000-04-28 
 • Avläst mätarställning
  80 000 km 
 • Kw / hk
  184 / 249 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Helskinn i ljusgrått, ullmattor. 
 • Färg
  Mörkblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Allt fungerar klanderfritt.

 • Skick interiör:

  Mycket fin inredning, där skinn, stolar, mattor, tak etc är i mint condition.

 • Skick exteriör:

  Mycket fin lackering, glas och blankt. Nya däck. Vid fototillfället saknades clips till "snobbringarna" på ena sidan, de är beställda och ringarna sitter på då bilen levereras.

 • Skick helhet:

  Samtidigt som man får en rejäl dos av lyx, kvalitet, komfort, kraft och en aura som få bilmärken kan ge, får man också en förvånansvärt smidig och körbar vagn. Att färdas i en Silver Spirit är en behaglig, sömlös och värdig tilldragelse. Detta exemplar är i ett mycket fint och välbevarat originalskick - att förvalta åt eftervärlden.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-09-25
Ursprungsbesiktning: 2000-04-19 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2000-04-28
Senast godkända besiktning: 2022-06-30
Besiktningbefriad: Ja
Årsskatt: 4339 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

När modellen Silver Shadow skulle fasas ut efter 15 års produktion var det dags för efterföljaren Silver Spirit att kliva fram på arenan.

Mycket av den tidigare modellen återanvändes men Silver Spirit fick en helt ny kaross. Något som fick mycket uppmärksamhet, var att Spirit of Ecstasy nu gled ner i kylaren vid parkering eller stöldförsök.

Till årsmodell 1989 var det dags för en mild uppdatering i Mark II. Nu kunde man bl.a. välja en fyrstegs automatlåda fortfarande med samma 6750 cc V8:a.

Till årsmodell 1994 kom så Mark III. Nu fick man ett annat insug, nya cylindertoppar , vilket förbättrade prestandan. Nu blev också fyrstegsautomat standard. Det fanns också möjlighet att ställa stötdämparna i önskat läge. Nya framstolar och airbags fram erbjöds också. De kom att bygga 211 exemplar av Mark III, årsmodellerna 1993-94.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Stockholm

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-10-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG