Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 500 SEL 5.0 V8 — 1986

En välutrustad Mercedes-Benz 500 SEL i en trevlig färgkombination. Bra prestanda och därtill en hyggligt låg bränsleförbrukning - imponerande.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En välskött vagn där miltal och skick är i harmoni. Mercedes kvalitet och driftsäkerhet känns och finns kvar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
105 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15032
ÅRSTA
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 500 SEL?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En välskött vagn där miltal och skick är i harmoni. Mercedes kvalitet och driftsäkerhet känns och finns kvar."

Beskrivning

En gedigen vagn med limousinekänsla. Rejält utrustad, hög kvalitet och finish i helhet och detaljer. Trygg och värdig förarmiljö, avspänd och bekväm för passagerare, inte minst i ett baksäte med enormt utrymme. Så även för bagaget. Mercedes lämnade inget åt slumpen, alla skulle trivas och känna sig V.I.P.

Prestanda som en sportvagn, 230 km/h i toppfart och 0-100km/h på drygt 7 sekunder. Därtill en hyggligt låg bränsleförbrukning om 1,14L per mil, blandad körning - siffror som imponerar.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1986/1986 
 • Första registreringsdatum
  1988-05-11 
 • Avläst mätarställning
  182360 km 
 • Kw / hk
  164 / 223 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Begie metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Vid provkörning kändes bilen tight och väl fungerande. Den har stått en del på senare år, varför säkert en allmän genomgång och motion skulle göra gott.

 • Skick interiör:

  Inredning i fint skick som trots sina dryga 35 år visar att kvalitet lönar sig. Mattor, säten, dörrsidor och övrig inredning är i fint skick för ålder och miltal. En trälist behöver limmas. Gummimattor och nyare stereo.

 • Skick exteriör:

  Lack, glas, krom och gummidetaljer i fint skick med enstaka stenskott och mindre blessyrer. Fälgar och däck i gott skick, en liten centrumkapsel saknades.

 • Skick helhet:

  En fin "lyxkryssare" från Mercedes som har levt ett lugnt liv och klarat av åren med värdighet. Fortfarande stuns i helhet och detaljer men en översyn och service kommer att lyfta vagnen än mer.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-01-17
Ursprungsbesiktning: 1988-05-11 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1988-05-11
Senast godkända besiktning: 2019-10-11
Besiktigad tom: 2021-10-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 8

Fakta om modellen

Mercedes S-klassvagnar har allt sedan 50-talet andats lyx, krom och prestanda. Mercedes W126 tillverkades 1979-1991. Utvecklingen skedde under ledning av Mercedes utvecklingschef Bruno Sacco. Det var en vidareutveckling av den tidigare W116-modellen.

Hela skapelsen var lägre, smidigare och mer areodynamisk än föregångaren. Motorerna hade aluminium i blocket istället för gjutjärn. Motorer fanns både som sexor och åttor. Detta var den första modellen med Airbag och ABS-bromsar från Mercedes. En hel del annat var också aerodynamiskt och ergonomiskt genomarbetat för bättre mindre förbrukning och bättre säkerhet.

Till årsmodell 1986 uppdaterades karosserna och motorerna modifierades för att fortsätta än mer i riktningen av fulländad teknik och lyx.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Årsta

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-10-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG