Visa alla bilder

Mercedes-Benz 230 CE — 1982

Klassisk coupé i ett fint originalskick, trevlig generalagentshistorik och få ägare.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En Mercedes-coupé i ett värdigt originalskick att entusiastbruka med klass och lagom diskret attityd."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
112 111SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15351
VARBERG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 230 CE?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En Mercedes-coupé i ett värdigt originalskick att entusiastbruka med klass och lagom diskret attityd."

Beskrivning

Levererad ny i april 1982 som tjänstevagn hos generalagenten Philipssons Bil AB i Stockholm. Därefter passerade den ett par ägare i norra Stockholmstrakten innan den nuvarande ägaren köpte den på hösten 2004. Han har varit trogen varumärket ända sedan 1961 och det har huserat många olika SL:s och coupéer i garaget genom åren. Smaken har hela tiden dragit åt de prestandainriktade motorerna och/eller de vackra karosslinjerna. Det här exemplaret har vårdats väl – som alla andra genom åren – och besiktigades godkänd senast i våras, 2022-04-25.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1982/1982 
 • Första registreringsdatum
  1982-04-02 
 • Avläst mätarställning
  195900 km 
 • Kw / hk
  92 / 125 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Mörkblått skinn 
 • Färg
  Silver metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Maskinen startar piggt, lite lagom motstånd i gaspedalen, lådan växlar mjukt och bromsarna känns stabila. Ägaren har nyligen gjort en normal service och då såg han även över bränslesidan med ny pump, nytt filter och nya spridare.

 • Skick interiör:

  Mjuk och fin blå original skinnklädsel. 230-coupérna hade oftast tyginredning, här kan man njuta av en välskött skinnklädsel i ett nära nyskick. Mattorna är också fräscha och fina, liksom innertaket och takluckans elfunktion.

 • Skick exteriör:

  Den nuvarande ägaren bytte framskärmar och lät laga och lackera nedanför dörrlisternas linje. Allt ovanför är originallack. Trevliga 14" så kallade barockfälgar (inklusive reservhjulet) i originalutförande med bra Vredestein däck.

 • Skick helhet:

  Representativ och mycket välhållen W123-coupé, det märks att ägaren är en klassisk Mercedes-man med många fina modeller från varumärket på sitt ägar-CV.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2017-04-23
Ursprungsbesiktning: 1982-02-16 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1982-04-02
Senast godkända besiktning: 2022-04-25
Besiktigad tom: 2024-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Varberg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-10-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG