Visa alla bilder

Mercedes-Benz 220 SE (W111) — 1963

En S-klass som behöver lite omvårdnad då den har haft ett längre stillestånd. Bra potential att bli en trevlig och användbar entusiastmercedes.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En klassisk Mercedes i ett bra grundskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
85 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15367
ROSLAGEN
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 220 SE (W111)?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En klassisk Mercedes i ett bra grundskick."

Beskrivning

Bilen är svensksåld och har haft en ägare, det är dödsboet efter första ägaren som säljer bilen. Bilen är i ett originalskick och den är inte renoverad. Ägaren köpte den för snart 60 år sedan i maj 1963. Den brukades i huvudsak för att åka mellan bostaden i Bromma till lantstället i Roslagen. Den har bara rullat cirka 9800 mil sedan ny. Senast den var i trafik var i november 1983.

Den har alltid stått i varmgarage både på lantstället och i hemmet . Även sen den ställdes av i november 1983 har den stått i varmgarage. Motorn har inte startats sedan 2005 på grund av problem med bränslepumpen. Den är demonterad men följer med bilen. Dokumentation i form av ordersedel från nybilsköpet, kvitton, broschyrer medföljer och även Mercedesfilt och takräcke, se bilder.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1963/1963 
 • Första registreringsdatum
  1963-05-10 
 • Avläst mätarställning
  98503 km 
 • Kw / hk
  100 / 135 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Ljusgrå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Ej startad. Bilen har inte brukats sedan 1983. Behöver en uppstartsservice. Kärvande bromsar. Defekt bränslepump.

 • Skick interiör:

  Interiören är i bra bruksskick. Tygmattorna fram och vänster bak saknas.

 • Skick exteriör:

  Bilen ser ut att ha originallack förutom eventuellt framskärmarna. Rost runt framlyktor och i skärmkanter, se bilder. Krom i bra skick.

 • Skick helhet:

  Efter uppstart och service en Mercedes i ett trevligt bruksskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1983-11-21
Ursprungsbesiktning: 1963-05-06 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1963-05-10
Senast godkända besiktning: 1983-08-30
Besiktigad tom: 1984-11-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

W111 introducerades i augusti 1959 i tre versioner med olika utrustningsnivå och trimningsgrad av den välbekanta 2,2-literssexan. Karossen som delades med den fyrcylindriga W110 var försedd med panoramarutor och fenor. Detta hade varit högsta mode i USA på 1950-talet men gjorde nu att bilen ganska snart kändes bedagad. Därför presenterades efterträdaren W108 redan i augusti 1965.

Men Mercedes-Benz gav inte upp W111-karossen för det. I juli 1965 introducerades 230 S som en instegsmodell till S-klassen. Modellen tillverkades fram till januari 1968. Därefter försvann sedanversionen av Heckflossen.

Produktionen uppgick till 338 004 fyrdörrarsvagnar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Roslagen

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-10-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG