Visa alla bilder

Ford Fairlane 500 Town sedan 292cui V8 — 1961

Fyrdörrars Ford med förflutet i Sydamerika. Nu klar för trafik i Sverige.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Hel och väl fungerande bil med exotisk touch."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
37 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15354
YTTERBY
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Fairlane 500 Town sedan?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Hel och väl fungerande bil med exotisk touch."

Beskrivning

Importerad från Colombia, registrerad, besiktigad och färdig för trafik i Sverige.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1961/1961 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  162 / 220 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  textil 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Läser man innantill på chassiplåten så är den utrustad med 292" V8 med 3-växlad manuell låda med overdrive samt 3,56:1 i utväxling bak.

  Motor och låda bekymmersfritt, enkrets bromssystem som fungerar bra med. Om alla mätare fungerar exakt som dom bör skall vara osagt, men allt väsentligt tekniskt är i ordning. Omgjord till 12 volts växelsström. Bilen är nybesiktigad.

 • Skick interiör:

  Inuti är det mesta omklätt i blå plysch med svart vinyl. Inte särskilt originalmässigt men ser ganska nytt ut och väldigt bra utfört. Tyget verkar dock inte räckt till framsoffan som är röd vinyl och i rätt bedagat skick.

  Här finns också en hel del prylar och pinaler som monterats extra. Sportratt och gullig nalle i backspegeln. Innertak i vinyl, ej original med ser bra ut, original bågar som håller upp det sitter där allihop. Golvet har försetts med en rejäl oöm gummimatta. Instegslisterna är rätt buliga vilket kan skvallra om att den här gått som taxi någon gång i tiden.

 • Skick exteriör:

  Originalfärgen har en gång i tiden varit röd, men det finns knappt något spår av. Bilen har antagligen varit helt nedplockad och renoverad då den nu är blå in i minsta detalj. Lacken ser på det hela taget mycket bra ut, krom och kofångare håller okej skick. Här har det blandats lite delar. Sidolister och listen över fronten kommer från Ford Galaxie. Äldre lagningar finns, i till exempel hjulhus och bagage.

 • Skick helhet:

  Exotiskt utstyrd utan anspråk på original i ett gott fungerande bruksskick.

Fakta om modellen

Sådana här fyrdörrars Fordar var en gång i tiden rätt vanliga i Sverige. De började ofta som lite finare direktions-, eller disponentbilar, sen slets dom hårt på dåliga vägar, blev raggarbilar och försvann. Här kunde man skaffa en ny amerikanare i princip samma dag. Livscykeln var ungefär desamma där som här med skillnaden att man inte hade det lika väl förspänt. Bilar kunde vara svårt att få tag på. Så man höll liv i sina gamla trotjänare så länge som möjligt. Att hålla dom fungerande premierades före originalskick. Där liksom här sattes det med åren mer och mer personlig prägel på dessa vagnar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Ytterby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-10-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG