Visa alla bilder

Ford Cortina De Luxe 1,3 — 1967

Sällsynt välbevarad och lågmilad engelsk vardagsbil med även all dokumentation lika väl bevarad. Har stått stilla, torrt och varmt i knappt sju år och längtar nu ut på vägarna med en ny ägare.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En motsvarande eller liknande Cortina är sannolikt svårt att hitta i vårt land. Motion av bromsar, en oljeservice och lite vanlig körning, bara. Det är vad den behöver."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
75 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15336
KUNGSBACKA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Cortina De Luxe?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En motsvarande eller liknande Cortina är sannolikt svårt att hitta i vårt land. Motion av bromsar, en oljeservice och lite vanlig körning, bara. Det är vad den behöver."

Beskrivning

Ekonomibiträde Alice Sjöblom från Lidköping köpte Cortinan i slutet av maj 1967 av Eiler Svensson AB och den 16:e juni registrerades bilen med henne som ägare. Hon körde bilen sparsamt och när hon bara några år senare blev sjuk fick hennes svärson order om att betala skatt och försäkring, varmgaragera bilen och besiktiga varje period inför att hon skulle bli frisk. Så gjorde han och bilen bevarades därför med en låg körsträcka men ändå med regelbunden motion. Hon blev dock aldrig så frisk så att hon kunde köra igen. Lennart från Kungsbacka köpte så småningom bilen av Alice Sjöbloms arvingar 1994 och fortsatte att vårda Cortinan än bättre med stor entusiasm. Den nuvarande ägaren ärvde bilen av Lennart 2015 och har sedan dess bara kört den till besiktning och lite till. Senaste besiktningen gjordes 2016-05-17 och bilen är därmed besiktningsbefriad då den var godkänd när de nya reglerna trädde i kraft 2018-04-20.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1967/1967 
 • Första registreringsdatum
  1967-06-16 
 • Avläst mätarställning
  15 313 km 
 • Kw / hk
  40 / 54 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg/vinyl 
 • Färg
  Ermine White 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt med det nya batteriet och med friskt bränsle. En allmän service är att rekommendera och även en översyn/gymnastisering av bromsarna som hade en liten anliggning vid provkörningen. Bilen är minusjordad från fabrik, men har av någon anledning konverterats till plusjord av den förra ägaren. Vi har inte kunnat utröna varför.

 • Skick interiör:

  Inredning och mattor i nyskick, innertaket likaså. Den förra ägaren begåvade bilen med överdragsfiltar, bilfiltar, bilhjälmar, picknick-set, väskor, blomvas och andra roliga tillbehör (bild). Dessa medföljer vare sig man vill eller inte.

 • Skick exteriör:

  Fin originallack, bra krom och äldre men knappt använda däck. Extra rostskyddad som ny och även en gång till under den förra ägarens vård.

 • Skick helhet:

  En Cortina för finsmakaren som uppskattar ett extra fint originalskick, låg körsträcka, fin proveniens och en omfattande dokumentation. Och den beskrivningen stämmer nog in på många seriösa samlare och entusiaster. Det här är en bil för er.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-01-13
Ursprungsbesiktning: 1967-06-16 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1967-06-16
Senast godkända besiktning: 2016-05-17
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Kungsbacka

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-10-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG