Visa alla bilder
Visa film

AMC Pacer X — 1975

Sjuttiotalets breda och runda rymdkapseltolkning från varumärket som sedan försvann in i Dodge/Chrysler. Här i ett använt och entusiastiskt hållet skick.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Udda fordon i ett fint fungerande använt skick. Har en kultig stämpel hos många entusiaster."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
44 666SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15349
SVEDALA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande AMC Pacer X?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Udda fordon i ett fint fungerande använt skick. Har en kultig stämpel hos många entusiaster."

Beskrivning

Den såldes ny i april 1976, men var som alla svensksålda Pacer X av årsmodell 1975. Bilen verkar ha rullat i Skåne större delen av sin aktiva tid. Nuvarande ägare tog över bilen efter sin make. Denne var en stor bilentusiast med en bred smak. Han stödköpte Pacern redan 2001 och ägde bilen i över 20 år. Den stod länge i garaget minns hans son, och för bara ett par år sedan ruskade ägaren liv i bilen och åtgärdade bland annat bromsar och servostyrning. Godkänd besiktning fram till 2023-04-30.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1975/1975 
 • Första registreringsdatum
  1976-04-22 
 • Avläst mätarställning
  96 311 km 
 • Kw / hk
  70 / 95 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Tyg/vinyl 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Rejäl huvudströmbrytare på kardantunneln, den startar lätt och stötstångssexan jobbar på med automatlådan. Ger en typiskt amerikansk välkänd känsla från det sena sjuttiotalet; liten effekt och mycket ljud.

 • Skick interiör:

  Etno-mönstrad klädsel i bra skick, liksom dörrsidorna i samma mönster. Eftermonterad träratt, originalratten finns kvar i reservdelslådan som medföljer. Bagagerumsmattan är lite sliten tillsammans med ett ryggstöd som behöver en mekanisk översyn. Hela inredningen skulle må bra av en rekonditionering.

 • Skick exteriör:

  Delvis garagebättrad lack på skärmar och skärmkanter. Ägaren, som var förtjust i frisk luft i sitt bilåkande, satte in ett soltak från en Mazda 121. Funktionen är fin och enligt uppgift tät. Lite torra gummilister i dörrarna.

 • Skick helhet:

  Det såldes 200 stycken Pacer X i Sverige, alla var årsmodell 1975. De som har överlevt åtnjuter en entusiastisk tillvaro. Det här exemplaret är inget undantag, men behöver lite omvårdnad och översyn.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-08-06
Ursprungsbesiktning: 1976-04-22 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1976-04-22
Senast godkända besiktning: 2021-04-19
Besiktigad tom: 2023-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 16

Fakta om modellen

AMC Pacer är en 2-dörrars kompaktbil som tillverkades i USA av American Motors Corporation mellan 1975-1979. Den avrundade formen och de stora glasytorna var väldigt nytänkande och ovanliga för tiden. Detta var en av de första amerikanska småbilarna.
Pacerns aerodynamiska design och speciella utseende har gjort den till en sann 70-talsikon. Bilen lanserades i USA som en småbil men är med dagens mått ganska stor, även om den bara är 4,40 meter lång så är den bredare än senaste generationen av BMW:s 7-serie.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Svedala

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-10-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG