Visa alla bilder
Visa film

Volvo PV 444 DS B4B — 1953

Ett riktigt drömfynd för en PV-entusiast.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En osannolikt fin bil som är så gott som orörd."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
55 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14221
BORLÄNGE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En osannolikt fin bil som är så gott som orörd."

Beskrivning

Fåtal ägare, troligtvis tre stycken. Bra diagonaldäck. Originalradio medföljer.
Den Maroonröda färgen var ny för årsmodell 1953 och den är känd för att ovanligt snabbt tappa sin lyster. Nuförtiden kallar man detta för charmig patina. Nu finns möjligheten att känna hur det var att till vardags bruka en Volvo PV. Den håller för det, bara man inte låter den rosta. Den är färdig att brukas.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1953/1953 
 • Första registreringsdatum
  1953-02-23 
 • Avläst mätarställning
  28162 km 
 • Kw / hk
  32 / 44 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Mörkröd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och transmisssion.

 • Skick interiör:

  Ovanligt fin inredning. Missfärgat innertak.

 • Skick exteriör:

  Ett fint slitet skick. En skada finns vid höger framljus samt innanför bakre stötfångaren. Som man kan se på bilderna finns det både bucklor och skador på karossen som är i princip rostfri.

 • Skick helhet:

  En bil som har klarat sig mycket bra från tidens tand. Vi har inte hittat någon allvarlig rost.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2006-06-08
Ursprungsbesiktning: 1953-02-23 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1953-02-23
Senast godkända besiktning: 2016-07-12
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

När det handlar om Volvo PV 444 var det ofta rätt obetydliga förändringar mellan årsmodellerna. I juni 1951 hade B-modellen ersatts av C vilket knappt märktes: Man övergick från 16- till 15-tumshjul och fälgbultarna blev fem istället för fyra. När PV 444 D och specialmodellen DS kom i augusti 1952 inskränkte sig ändringarna till kraftigare generator, bättre styrning och värmeanläggning som inte längre behövde eftermonterats. Takgöken ersattes av sidoblinkers på B-stolpen
Fram till 1953 kunde DS bara fås i grått. PV444 Special levererades från nyåret även i maroon röd färg med klädsel i rött och beige.
Volvo PV 444 tillverkades från 1947 fram till 1958 då den ersattes av PV 544. PV444 blev årets mest köpta bil i Sverige.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Borlänge

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-11-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG