Visa alla bilder
Visa film

Volvo Amazon 121 B20 — 1970

Sista årsmodellen av Amazon, rallyfixad på sent sjuttiotal med många orörda detaljer intakta. Ett renoveringsobjekt och/eller en bra grund för en historisk rallybil.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Rå rally-Amazon med rolig utrustning, men en del jobb för att få den på rull på riktigt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
20 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14208
HISINGS BACKA
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Rå rally-Amazon med rolig utrustning, men en del jobb för att få den på rull på riktigt."

Beskrivning

Förmodligen blev den rallybil på sent sjuttio- eller tidigt åttiotal. Inget av utrustningen är historiskt klassad idag, även om Halda Tripmastern är ett snyggt och roligt tillbehör att ha i en historisk rallybil. Bilen startar och går, men behöver en generell genomgång efter ett stillestånd på över 20 år. Senaste besiktningen gjordes 1992.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1970/1970 
 • Första registreringsdatum
  1970-05-21 
 • Avläst mätarställning
  13 821 km 
 • Kw / hk
  103 / 140 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Efter stilleståndet har den fått en liten bromsservice och och förgasaröversyn, men bilen behöver en omfattande generell service om den ska köra som den är. Det lär vara bra mos i motorn som gav runt 140-150 hästar på tiden det begav sig.

 • Skick interiör:

  Dåtidens rallyutrustning med rensad interiör, tidstypiska Comfort Racing skalstolar, burbåge, extra mätare och förstås en mekanisk Halda Tripmaster.

 • Skick exteriör:

  Rå vit lack över originalkulören Medelhavsblå 99, toppad med tridstypiska fartränder och mattsvartlackerade kromdetaljer och stötfångare. Rost finns på kända ställen, och ekonomiplåtar och lösa skärmar följer med (bilder).

 • Skick helhet:

  En sen Amazon att renovera till originalutförande med sin Medelhavsblå kulör och brun eller svart inredning, eller bygga vidare på det äldre rallyspåret och göra ett historiskt rallyjärn av bilen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1992-09-15
Ursprungsbesiktning: 1970-05-21 (regbes) (Ombes:19840412)
Datum i trafik första gången: 1970-05-21
Senast godkända besiktning: 1992-03-24
Besiktigad tom: - 1993-03-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 7

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Hisings Backa

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-11-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG