Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ 1 Oval 1200 — 1955

Oval med samma ägare de första 51 åren, är nu renoverad till toppskick. Bilen är besiktigad för alltid och körklar.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Grundligt renoverad på ett proffsigt sätt, inget att anmärka på allt har utförts väl.
Motorn byttes vid renoveringen men originalmotor med matching number medföljer.
Nyligen renoverades bromssystemet och bilen är nybesiktigad för alltid."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
176 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13557
EVERÖD
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
200 - 220 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Grundligt renoverad på ett proffsigt sätt, inget att anmärka på allt har utförts väl.
Motorn byttes vid renoveringen men originalmotor med matching number medföljer.
Nyligen renoverades bromssystemet och bilen är nybesiktigad för alltid."

Beskrivning

Bilen köptes ny av en man i Stockholmstrakten som använde bilen flitigt med bland annat Norge resor tillsammans med frun. Efter ett antal år så ställdes den undan i garaget och användes inte. Sonen berättar att han mindes den under sin uppväxt att den stod och samlade damm där.
Fadern hade dock en dröm att renovera VW:n och sätta den i trafik igen. När han pensionerades så gjorde han allvar av planerna i slutet av 90-talet och lät bilen renoveras till toppskick och han lade ut ca 80000,- för det. Då renoveringen blev klar ställdes bilen ut på ett museum i Norrtäljetrakten.
Efter ägarens bortgång så tog sonen över men då inte samma intresse för bilar fanns hos honom så sålde han den till en entusiast i Skåne. Han behöll den i sin samling och vårdade den väl fram till sin bortgång 2019. Änkan sålde den sedan till nuvarande ägare 2020.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1955/1955 
 • Första registreringsdatum
  1955-04-22 
 • Avläst mätarställning
  4544 mil 
 • Regnr
  AZE106 
 • Chassinummer
  10853349 
 • Kw / hk
  22 / 30 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Röd textil 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går utmärkt, allt fungerar, renoverad. Motorn utbytt vid renovering, original medföljer renoverad. Bromsarna är nyligen renoverade huvudcylinder och bromskolvar samt alla belägg.

 • Skick interiör:

  Omklädd inredning med original överdrag i absolut toppskick, original klädsel finns under (se bild). Original innertak har behållts.

 • Skick exteriör:

  Proffsigt omlackerad i originalkulör utan anmärkning. Nya stötfångare och krom i mycket fint skick.

 • Skick helhet:

  En fantastiskt fin VW som platsar på vilket muséum som helst, en entusiastbil av yppersta klass.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2005-10-13
Ursprungsbesiktning: 1955-04-22 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1955-04-22
Senast godkända besiktning: 2021-09-21
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Everöd

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-11-11

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG