Visa alla bilder

Singer SM 1500 — 1951

Ovanlig och annorlunda brittisk modell med härlig patina och mycket charm.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En solid och närmast oskruvad originalbil."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
40 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14242
VADSTENA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Singer SM 1500?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En solid och närmast oskruvad originalbil."

Beskrivning

I trafik första gången 1984 enligt handlingarna men det är mycket troligt att detta är en svensksåld bil från början. Sedan 1984 har den haft sex ägare. Troligen har bilen lågt miltal och allmänna skicket talar även för det. Besiktningshistorik finns. Bilen har ingått i Nisse Nilsson samlingar och stått utställd på Autoseum i Simrishamn under en längre period.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1951/1951 
 • Första registreringsdatum
  1984-08-28 
 • Avläst mätarställning
  33916 km 
 • Kw / hk
  36 / 49 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Grå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Mycket gott fullt fungerande. Elektrikt bensinpump monterad i motorummet.

 • Skick interiör:

  Instrumentbräda i ådringsmålad plåt och går i bästa art dècostil. Extra tempmätare i äldre stil monterad under brädan. Originalkädsel med nyare matta inlagd.

 • Skick exteriör:

  Troligen originallack med patina. Rak och fin i plåt. Lika välhållen och bra inunder.

 • Skick helhet:

  En fräsch och ovanlig i det närmaste oskruvad originalbil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2018-12-15
Ursprungsbesiktning: 1984-08-28 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1984-09-24
Senast godkända besiktning: 2017-05-11
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

Singer SM1500 var en radikal design när den presenterades på Earls Court 1948. Pontonkaross var ultramodernt. Fast under karossen var det gammal skåpmat. Dock hade Singer ett plus på motorsidan gentemot de flesta andra - en toppventilsmotor.
Då England höll på att komma på fötter efter kriget så såldes dessa till en början bara på export.
EFter några år insåg man att den kanske var lite för extrem i sin moderna form så 1954 gjordes en facelift. Man försåg den med en mer traditionell front istället och kallade den dom sista åren för Singer Hunter.
I Sverige finns kanske 3-4 stycken av denna udda och charmiga modell.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: vadstena

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-11-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG