Visa alla bilder

SAAB 96 V4 — 1973

Lågmilad, härlig V4 i ett vackert orört originalskick till både det yttre och det inre. Och dessutom i en lite ovanligare och ovanligt snygg kulör, Karolinerblå B8.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Snygg, välvårdad och i ett mycket fint "original-only-once"- skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
77 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14204
SANDARED
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
100 - 130 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Snygg, välvårdad och i ett mycket fint "original-only-once"- skick."

Beskrivning

Den såldes ny på våren 1973 i Uddevalla, nära varumärkets hemstad i Trollhättan. Och den har också rullat hela tiden i Trestadsområdet (som det heter, Uddevalla/Vänersborg/Trollhättan). Den nuvarande ägaren, som är en Saab-entusiast från... Trollhättan (så klart!) har haft bilen se'n 2011. Den har inte rullat mer än nästan 6 500 mil genom åren och verkar vara särdeles omtänksamt vårdad och bevarad. På den senaste besiktningen i år fick den en särskild utmärkelse för ett extra fint skick (bild). I och med att det är en 73:a är bilen därmed också besiktningsbefriad i kraft av vara godkänd när den blir 50 år 2023.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1973/1973 
 • Första registreringsdatum
  1972-09-13 
 • Avläst mätarställning
  64 770 km 
 • Regnr
  AUM015 
 • Chassinummer
  96732003247 
 • Kw / hk
  48 / 65 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Karolinerblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Skön och fin V4 med rätt ljud i avgassystemet som låter metalliskt friskt. Bromsarna känns fina och bilen är väl omhändertagen och servad, både regelbundet och mer än väl.

 • Skick interiör:

  En inredning i ett förstklassigt bevarat skick, gömd under en överdragsklädsel sedan ny. De tidsenliga höga bromsljusen på hatthyllan kan ses kom en cool tidsmarkör eller som ett fult tillbehör, de faller i alla fall under den subjektiva delen av bedömningen.

 • Skick exteriör:

  Originallack i ett snyggt skick, kan bli ännu bättre med en polering för att få bort tvättreporna. Vindrutans gummilist är tätad med något medel i överkant, ägaren ville inte riskera att repa lacken med att byta gummilist. Den tätningen är lätt att få bort och en ny gummilist kan säkert monteras med fin känslighet.

 • Skick helhet:

  Original-representativ och en lite ovanligare kulör, Karolinerblå, i ett väldigt trevligt skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus:Avst 2015-09-07
Ursprungsbesiktning:  1972-09-13 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1972-09-13
Senast godkända besiktning: 2021-10-05
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-11-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG