Visa alla bilder

Porsche 924 2,0 — 1984

Svensksåld lågmilad 924:a som är i ett fint körklart skick. Kamrem är bytt för 6 månader sedan.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En bil som rullat 8534 mil och är i mycket bra skick, ser inget som behöver åtgärdas omgående"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
50 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14234
HEMSE GOTLAND
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En bil som rullat 8534 mil och är i mycket bra skick, ser inget som behöver åtgärdas omgående"

Beskrivning

Denna bil kom till Gotland 2008 och har vårdats av entusiastiska ägare, som gjort en översyn både av det mekaniska som exteriört.
Nuvarande ägare använder den för lite och tycker att någon annan ska få njuta av en pigg bil med bra väghållning och mycket körglädje.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1984/1984 
 • Första registreringsdatum
  1987-08-13 
 • Avläst mätarställning
  85340 km 
 • Kw / hk
  92 / 125 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 5-vxl 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Blå metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint, välservad.

 • Skick interiör:

  Original interiör i fint skick med få bruksspår.

 • Skick exteriör:

  Originallack i bra skick, några dörruppslag och stenskott finns. Bra däck och fälgar.

 • Skick helhet:

  Pigg bil med bra väghållning. En 80-tals sportvagn väl värd att bevara.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-04-05
Ursprungsbesiktning: 1987-08-10 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1987-08-13
Senast godkända besiktning: 2020-04-23
Besiktigad tom: - 2022-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 14

Fakta om modellen

Porsche 924 är en 2+2-sitsig sportbil som tog över den roll Porsche 914 haft. 924:an blev en stor framgång och räddade företaget Porsche från finansiell kollaps[källa behövs]. 924 mognade till 944 som växte till 968.

Porsche 924 utvecklades hos Porsche i samarbete med Volkswagen/Audi och var tänkt att bli flaggskeppet hos Audi. Porsche designade inte bara kaross och inredning utan även chassi och drivlina. Den enda kravet från VW/Audi var att drivlinan skulle passa den existerande tvålitersmotorn från Audi 100 och Volkswagen LT. VW/Audi fick dock kalla fötter i samband med oljekrisen och sålde hela projektet till Porsche.

924:an blev snabbt känd som en välbalanserad bil att köra. Motorjournalister skrev att det var den mest hanterbara Porschemodellen från fabriken någonsin. Det enda klagomålet var om den ringa motoreffekten (125 hk) men kritiken tystnade då modellen 924 turbo släpptes (även känd som Porsche 931).

924 turbo är utseendemässigt lik 924, men få delar är utbytbara mellan dessa två modeller; bland annat utvecklade Porsche ett nytt chassi, monterade ventilerade skivbromsar runtom samt designade en ny motor där endast gjutningen av blocket var kvar av 924-motorn. 924 turbo blev dock kortvarig eftersom den blev mycket dyr, priset men även prestanda var i samma klass som 911.

Porsche 944 är en utveckling av 924:an med en av Porsche egenkonstruerad helaluminium-motor kombinerat med något förenklat chassi från 924 turbo. Porsche 944 byggdes parallellt med 924 där modellen 924S fick en nedtrimmad version av 944-motorn. Det visade sig att 924S var snabbare i både acceleration (p.g.a. lägre vikt) och toppfart (p.g.a. bättre aerodynamik) än 944 med samma motoreffekt.

Porsche 968 blev den sista modellen som utvecklades från 924:an.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Hemse Gotland

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-11-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG