Visa alla bilder
Visa film

Porsche 912 Coupé SWB (95hk) — 1967

Orenoverad, välvårdad, rostfri coupémodell med kort hjulbas och skiffergrå, solid originalkulör gör denna bil till ett intressant samlarobjekt. Dessutom levererad ny med de tillval man önskar; 5 växlad, 5 instrument, ventilationsrutor bak och nackstöd.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Hel och fin originalbil. Äldre omlack som hållt sig bra. Lite solblekt i lacken. Fin inredning. Hel och fin undertill. Går mycket fint i motor och växellåda. Inga synliga anmärkningsvärda rostangrepp."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
493 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14237
ÅMÅL
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Hel och fin originalbil. Äldre omlack som hållt sig bra. Lite solblekt i lacken. Fin inredning. Hel och fin undertill. Går mycket fint i motor och växellåda. Inga synliga anmärkningsvärda rostangrepp."

Beskrivning

Denna bil kom till Sverige från södra Kalifornien 2009. Den har haft två ägare i USA och en i Sverige. Bilen kördes några år och har sedan stått undanställd i en bilsamling i nästan tio år. Framtagen, i somras. Uppservad och genomgången (hos Fahlkes Porsche-VW Service) och körd till bilprovningen. Godkänd utan anmärkning. I samband med detta monterades också nya gummilister runt fram- och bakrutan då dessa var torra. Bilen är i sällsynt fint, orenoverat, oskruvat originalskick. Bilen har en äldre omlack (men troligtvis inte omlackad på taket). Det är bra gjort. Inga anmärkningsvärda skador eller rostangrepp. Huvar och dörrar stänger fint. Alla detaljer är fina. Mattor bedöms vara bytta, liksom stolar omklädda, i originalutförande. Innertak, dörrsidor och instrumentbräda original. Instrumentbrädan solblekt och sprucken uppepå (klädsel behöver bytas). Nu sitter det ett formpressat plastskydd uppepå instrumentbrädan (vanligt i USA) som ser ok ut men inte perfekt. Fälgar original, i bra skick. Däck som original, men 15 år gamla, bra mönster. Motor och växellåda original. År 2010 var bilen (enligt uppgift) hos Perrys Motor i Kolbäck. för översyn (ej renovering) av motor och växellåda . Nya synkringar och packningar i motorn monterades (handlingar som styrker detta saknas). Mätarställningen är 42526 miles vilket motsvarar cirka 7000 svenska mil. Tittar man på hur detaljer är slitna så kan denna mätarställning stämma, men inte garanteras.
För mer info ring direkt till Mathias Fahlke på tel: 00467610 22063

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1967/1967 
 • Första registreringsdatum
  2009-09-22 
 • Avläst mätarställning
  42526 miles 
 • Kw / hk
  66 / 92 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Konstläder 
 • Färg
  Grå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt. Bra kraft i motorn. Bra bromsar och växellägen. Nytt batteri.

 • Skick interiör:

  Ovanligt hel och fin inrdning. Endast instrumentbrädans klädsel på ovansidan som kan behöva bytas för att bilen skall vara i toppkick.

 • Skick exteriör:

  Hel och fin kaross. Korrekta dörrspringor. Något solblekt lack (ej iögonfallande). Smårepor, stenskott och småbättringar finns, se bilderna. Inga skador eller rostfläckar.

 • Skick helhet:

  En av de bättre orenoverade 912:orna vi sett. Körglädje och väghållning får man på köpet. Bilen har klarat sig så bra då den gått i torrt klimat och troligtvis bara gått 7000mil. Tyvärr finns det ingen instruktionsbok eller servicebok till bilen, (det fanns inte vid köpet i USA 2009) och bilen har bara en nyckel.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2009-09-22 (Förreg)
Ursprungsbesiktning: 2009-09-22 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1967-01-01
Senast godkända besiktning: 2021-09-30
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

De tidiga 912:orna (1965-1967), med kort hjulbas, hade bättre väghålling är storebror-modellen, 911:an, (med 6 cyl motor) eftersom 912:an hade en bättre viktfördelning. Inför modell 1968 ändrades hjulbasen genom att bakhjulen flyttades bakåt, 8cm, vilket förbättrade 911:ans egenskaper, men 912:an var fortfarande snabbare på mycket kurviga vägar och banor.
912:an upplevs som mycket körglad. Bra drag i motorn och varvvillig. Man kan lätt ta tvära kurvor, utan att bromsa. Motorn, (1600cc, 4 cyl 95 hkr, med dubbla förgasare) är likadan som i föregångarens sportmodell, Porsche 356, Super 90.
De tidiga 912/911:orna är extra uppskattade i samlarkretsar då de har den ursprungliga rena enklare formen, utan breddade skärmar och spoilers mm. Detta är ett fint exemplar för en tidig sådan i första utförandet. Extra värdefullt att den har 911-utrustningen; 5 växlad, 5 instrument och nackstöd, sedan bilen var nu.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Åmål

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mathias Fahlke
(+46) 0761022063
Info@fccars.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-11-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG