Visa alla bilder

MG MBG Roadster 1800 — 1963

Tidig och trevlig med mycket orört som i sin tur förhöjer känslan av en genuin representant för modellen.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Rejäl, tidig och förhållandevis orörd med en speciell äkta känsla."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
84 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14210
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande MG MBG Roadster?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Rejäl, tidig och förhållandevis orörd med en speciell äkta känsla."

Beskrivning

Svensksåld med få ägare, den höll sig i alla fall hos samma ägare i Sundborn i Dalarna under sjuttio-, åttio och halva nittiotalet. Därefter hamnade den i Målsryd utanför Borås och den nuvarande ägaren, som också bor i Borås, har haft den se'n januari 2014. Han har bland annat monterat nya däck, ett nytt rostfritt avgassystem och åtgärdat bladfjädrarna. Tiden finns inte för ett aktivt entusiastbilsbrukande för honom, det har inte blivit många mil de senaste åren.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1963/1963 
 • Första registreringsdatum
  1963-01-01 
 • Avläst mätarställning
  72827 km 
 • Kw / hk
  81 / 110 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn är delvis renoverad för några år sedan och har en trevlig och pigg karaktär tillsammans med en typiskt kuggkänslig låda. Man kan höra ett litet tickande som förmodligen kan avhjälpas med en justering av ventillyftarna. Vidare är motorutrymmet rent och snyggt med en fin finish på detaljerna.

 • Skick interiör:

  Vackert slitna skinnsäten som lätt och snyggt kan lagas i sömmarna med nya kederlister, och sedan varsamt rengöras och behandlas. I övrigt andas interiören originalitet där den lite långhåriga mattan över kardantunneln står ut, den var tydligen av den kvaliteten, enligt uppgift. Suffletten är hel och ren, med fina fönster.

 • Skick exteriör:

  Fin, men lite matt, delvis bättrad och pigmenterad lack, så som ofta röda kulörer kan bli. Några små rostanvisningar och några små märken. För någon med kompetens i bilpolering kan det klia i fingrarna att börja jobba med den här lacken. Kromet är fint och även det kan med fördel poleras lite.

 • Skick helhet:

  En tidig och fin MGB som attraherar och lockar med originalkänsla och ger helt enkelt ett helhetsintryck som förmedlar en väldigt positiv magkänsla.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus:  Itrafik 2014-02-21
Ursprungsbesiktning:  1963-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången:  1963-01-01
Senast godkända besiktning: 2019-08-12
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-11-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG