Visa alla bilder

Mercedes-Benz 350 SLC — 1973

Stuttgarts stora sjuttiotalscoupé, fixad och förädlad på åttiotalet efter den tidens ideal, och där lite av sminket har runnit av idag.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Prisvärd SLC att bevara eller att återställa."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
63 600SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14181
OSKARSTRÖM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 350 SLC?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Prisvärd SLC att bevara eller att återställa."

Beskrivning

En 18-åring övertygade sin far och sin bror om att få göra en egen tolkning av åttiotalets bilmodeideal med kjolar, vingar och hela medivittem av deras silvermetallicfärgade Mercedes sjuttiotalscoupé. Bilen förvandlades och brukades med stor skapar- och körglädje och pappan använde den så småningom mera än sönerna. Den blev stående utomhus hos en bilfirma i tre år, lika länge hemma i garaget och säljs nu av pappans dödsbo.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1973/1973 
 • Första registreringsdatum
  1988-10-14 
 • Avläst mätarställning
  212341 km 
 • Kw / hk
  147 / 200 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen startar och går, men behöver en normal översyn och normala serviceåtgärder.

 • Skick interiör:

  Sliten skinninredning och delvis även egen tolkad interiör med tyg och mattor.

 • Skick exteriör:

  Den röda lacken har några krackeleringar på båda sidorna, men karossen verkar vara solid utan några synbara rostangrepp. Originalfälgar, även kallade barockfälgar, finns och ingår.

 • Skick helhet:

  Åttiotalets Mercamode är för några en samlarvariant idag, för andra inte. Den här SLC:ns skick öppnar för olika möjligheter.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-07-05
Ursprungsbesiktning: 1988-09-29 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1988-10-14
Senast godkända besiktning: 2005-08-16
Besiktigad tom: - 2007-08-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Oskarström

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-11-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG