Visa alla bilder

Mercedes-Benz 300 TE 24v — 1992

En trevlig och eftertraktad Mercedes i ett gott skick.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fin bil i ett mycket bra bruksskick. Snygg välskött inredning."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
65 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14200
UPPLANDS VÄSBY
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fin bil i ett mycket bra bruksskick. Snygg välskött inredning."

Beskrivning

Karossen är i ett bra skick, i princip rostfri. Bilen har den ovanligare femväxlade manuella "dogleg" växellådan. Detta tillsammans med den starka motorn gör denna familjefraktare till klart sportigare än sina syskon med automatlåda. Bilen är utrustad bl.a. med AC (ej testad), skinnklädsel, elhissar, nivåreglering, ABS-bromsar, centrallås, delbart baksäte. Den är ej utrustad med dragkrok.
Nedan är på senare tid bytt:
Skivor och bromsklossar runt om, fjädrar runt om, gasklockor till nivåreglering bak. Nyligen servad med olja /filter. Nya tändstift, fördelarlock , rotor.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1992/1992 
 • Första registreringsdatum
  2004-02-02 
 • Avläst mätarställning
  231458 km 
 • Kw / hk
  170 / 231 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Silver 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn går fint. Fungerar bra i transmissionen. Ev. oljeläckage under motorn, se bilder. AC ej testad.

 • Skick interiör:

  Bilen är i ett fint skick invändigt. Klädseln av skinn är i ett bra skick.

 • Skick exteriör:

  Finns en del dörruppslag, repor samt klarlackssläpp här och var på bilen. Se bilder. Skada under vänster bakljus.

 • Skick helhet:

  Bilen är i ett fint, körklart skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-10-02
Ursprungsbesiktning:  2004-01-20 (regbes)
Datum i trafik första gången:  2004-02-02
Senast godkända besiktning: 2021-04-30
Besiktigad tom: - 2023-04-30
Årsskatt: 2627 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

En silver kombi av årsmodell 1992 Växellådan är manuell och motorn är på 231 hk och drivs med bensin. En äkta och ärlig bil! Mercedes-Benz 300TE-24 var en variant av S124-vagnen som debuterade för modellåret 1990. Den sportiga 300TE-24 var bara tillgänglig i Europa och Japan och innehöll Mercedes nya M104.980-motor. Denna 3.0L inline sexa har fyra ventiler per cylinder och gav 231hk och 310 Nm vridmoment. Kraften från motorn leddes till bakhjulen genom manuell eller automatisk växellåda. Totalt 6282 exemplar av S124 Mercedes-Benz 300TE-24 byggdes före produktionens slut 1992.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Upplands Väsby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-11-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG