Visa alla bilder
Visa film

Fiat Dino Spider 2,0 V6 — 1968

Fantastisk italienare från mitten av det glada sextiotalet med ett särskilt fint litet Ferrarihjärta. Svensksåld med en noggrant dokumenterad historik. En Fiat för sextiotalets playboys.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Exklusiv på många sätt, det här är en Fiat som spelar i en egen liga i den genren."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
810 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14209
HISINGS BACKA
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
1 100 - 1 200 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Exklusiv på många sätt, det här är en Fiat som spelar i en egen liga i den genren."

Beskrivning

Den beställdes ny 1967 av en köpare hos Auto-Lindén i Helsingborg, men när bilen väl var leveransklar hade kunden avlidit. Via samtal till olika representanter köpte den första ägaren, en advokat i Karlshamn, bilen i december 1967. Denne ägare lackerade helt osentimentalt om bilen i olika omgångar efter tillfälligheter och smak. Därför blev den British Racing Green efter att ägarens dotter repat bilen på båda sidorna under en parkeringsmanöver på en ryttartävling. Men färgen passade inte formerna, tyckte advokaten, och lät bilen bli originalröd igen. Allt detta och mycket mer därtill finns beskrivet i ett långt brev tillsammans med en mycket omfattande övrig dokumentation, och även fyra album med bilder av renoveringen till det skicket bilen är idag.
Den renoveringen genomfördes för 25 år se'n av den förra ägaren som i sin tur köpte Spidern av advokaten 1988. Motorn renoverades och bänktestades i mitten av nittiotalet. Den förra ägaren är en bekant till den nuvarande ägaren som inte har kört många mil genom åren se'n han köpte den 2015. Alltför lite, tycker han själv.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1968/1968 
 • Första registreringsdatum
  1968-12-27 
 • Avläst mätarställning
  90 521 km 
 • Regnr
  FBF 720 
 • Chassinummer
  135AS0000781 
 • Kw / hk
  118 / 160 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Vackert sjungande liten Ferrari-sexa i alumnium som kommer från Ferrari Dino 206 GT. Den nuvarande ägaren motionerar gärna bilen så som den tycker om att motioneras, och som filmen också visar. Men som sagt, alltför sällan. Allt mekaniskt fungerar felfritt och körkänslan är så intensiv som den ska vara på en sportbil från den här tiden.

 • Skick interiör:

  Svart skinn i nyskick och träinlägg av typiskt snitt från tiden, och det snittet bär också ratten i trä. Mattor och övriga inredningsdetaljer håller samma klass.

 • Skick exteriör:

  Bilen karossrenoverades grundligt för 25 år se'n och skicket på lacken är fortfarande mycket fint. Något lite märke, men generellt har bilen ett väldigt presentabelt och representativt yttre. Till bilen hör även en idag ovanlig hardtop, som även den liksom bilen bär design av Pininfarina. Fint krom också, förstås.

 • Skick helhet:

  Internationellt står modellen högt i kurs, och det här exemplaret är i ett sådant skick som motsvarar det som de kräsna samlarna efterfrågar. Totalt såldes det tre exemplar nya i Sverige. Detta är ett av dem.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2015-04-21
Ursprungsbesiktning: 1968-12-27 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1968-12-27
Senast godkända besiktning: 2018-05-17
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Hisings Backa

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-11-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG