Visa alla bilder

Alfa Romeo Alfetta GTV 2,0 — 1978

Mekaniskt påkostad Alfa med kilformen personifierad och ett rostkänsligt rykte, men här i en bevarad fin form med en liten smak-vattendelare; en så kallad skyport som gärna monterades back in the days.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Röd, klassisk och fräsch, en överlevare från sent sjuttiotal i ett skönt bruksskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
65 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14218
HALMSTAD
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Alfa Romeo Alfetta GTV 2,0?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Röd, klassisk och fräsch, en överlevare från sent sjuttiotal i ett skönt bruksskick."

Beskrivning

Bilen är såld ny i Sverige, registrerad 1977, men tagen i trafik först 1979. Mätarställningen är just nu 39 500 km och sannolikt har bilen förmodligen rullat runt 14 000 mil då de här modellerna oftast inte brukades som rena vardagsbilar.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1978/1978 
 • Första registreringsdatum
  1979-05-16 
 • Avläst mätarställning
  135500 km 
 • Kw / hk
  90 / 122 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen är tekniskt påkostad med många slitagedelar, bland annat nya däck, bromsar, avgassystem och stötdämpare. Maskinen låter och går som den klassiska Alfa Twin Cam-motor den är och så känns även lådan och länkaget till densamma.

 • Skick interiör:

  Inredningen är fräsch och ren i svart plysch, och kommer från en nyare och mer exklusiv modell i serien, en GTV6.

 • Skick exteriör:

  Omlackerad vid okänt tillfälle i en ljusröd kulör, osäkert om det är Alfa original. I övrigt är lacken i bra skick med några små rostanvisningar.

 • Skick helhet:

  Bevarad GTV i ett representativt trevligt skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-10-11
Ursprungsbesiktning: 1977-09-19 (regbes) (Ombes:19830412)
Datum i trafik första gången: 1979-05-16
Senast godkända besiktning: 2021-06-17
Besiktigad tom: - 2023-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 11

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Halmstad

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-11-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG