Visa alla bilder

Alfa Romeo 156 GTA 3,2 V6 — 2002

Som ny var den här bilen egentligen predestinerad att bli en framtida samlarbil. Efter nästan 20 000 mil behövde den en del omsorg och omvårdnad, och det har den nyligen fått. Därför bör entusiastfordonslivet börja nu för det här exemplaret.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Snygg, rolig och körglad klassisk youngtimer i ett fint renoverat grundskick för vidare omvårdnad."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
93 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14220
HISINGS BACKA
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
140 - 160 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Snygg, rolig och körglad klassisk youngtimer i ett fint renoverat grundskick för vidare omvårdnad."

Beskrivning

Importerad från Tyskland 2006 och har se'n dess alltid blivit servad hos Auto Alfa i Göteborg. Den nuvarande ägarens far har gjort en rejäl översyn av bilen mekaniskt och även exterört. Alfas Busso-V6:a skänker 156:an i allmänhet och GTA-versionen i synnerhet en alldeles speciell och körglad karaktär älskad av alla Alfistis världen över. Även icke-frälsta av det italienska märket har svårt att värja sig från den här motorns glädjeintryck. Bilen lär också vara utrustad med lite större bromsar från Brembo än vad som var standard.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  2002/2002 
 • Första registreringsdatum
  2006-01-25 
 • Avläst mätarställning
  197695 km 
 • Regnr
  XOJ323 
 • Chassinummer
  ZAR93200001296746 
 • Kw / hk
  184 / 250 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Alfa Rosso 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen har fått en rejäl teknisk översyn med ny kamrem, vattenpump, spännare, koppling, tändstift och ventilkåpspackningar. Vidare en renoverad kompressor och en ny konsensator till luftkonditioneringen, och så självklart en oljeservice för både motor och låda. Chassit har fram fått nya övre länkarmar, krängningshämmarbussningar i nylon och nya stag, och i bakvagnen har nya parallellstag monterats tillsammans med krängninshaämmarbussningar i nylon och nya bromsskivor och belägg. Lite färgfinish att åtgärda på ventilkåpornas röda text.

 • Skick interiör:

  Trevlig och snygg skinninredning, modelltypisk för GTA-versionerna.

 • Skick exteriör:

  Bilen har fått en ny lack under förra året och ser prydlig och presentabel ut. Lite spår av användning i nästan 20 000 mil finns förstås.

 • Skick helhet:

  En använd, men fint uppdaterad och fräsch GTA, färdig att redan nu bli entusiastbruksis för sommarhalvåret. Det förtjänar den i det här fina skicket.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-10-15
Ursprungsbesiktning: 2006-01-25 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2006-02-08
Senast godkända besiktning: 2021-04-06
Besiktigad tom: - 2022-06-30
Årsskatt: 2627 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Hisings Backa

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-11-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG