Visa alla bilder
Visa film

Volvo 740 Turbo+ — 1990

En i Belgien tillverkad Hisings-Turbo i ett härligt lågmilat skick. Den har aldrig känt på vinterslask eller salt och har bara haft en (1) egenvårdande ägare som alltid låtit bilen vila i varmgarage.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Exemplariskt originalskick, något för 740-entusiasten eller youngtimer-samlaren med smak för prestandamodellerna, här också i en vackert röd, välpolerad och medvetet omhändertagen lack."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
280 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13155
SIMLÅNGSDALEN
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
110 - 130 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Exemplariskt originalskick, något för 740-entusiasten eller youngtimer-samlaren med smak för prestandamodellerna, här också i en vackert röd, välpolerad och medvetet omhändertagen lack."

Beskrivning

Denna 740 Turbo blev av sin första ägare upphöjd till finbil utan egentlig mening eller mål att bli det. Köptes helt enkelt som en leasingbil, kördes sparsamt och har aldrig varit skodd med vinterhjul. Bilen har stått de senaste 10 åren och säljs nu av ett dödsbo. Ägaren hade en entrepenadverksamhet med en fullt utrustad verkstad och gjorde följaktligen bilens service själv – därav inga noteringar i servicehäftet – men desto noggrannare service, enligt uppgift. Stora Volvons kantiga åttiotalslinjer har börjat att attrahera samlarna och som vanligt med äldre bruksbilar är det ofta prestandaversionerna och lågmilarna som är de mest eftertraktade. Den här bilen har båda dessa kvaliteter.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1990/1990 
 • Första registreringsdatum
  1990-05-18 
 • Avläst mätarställning
  50 830 km 
 • Regnr
  DPP208 
 • Chassinummer
  744872L2478076 
 • Kw / hk
  121 / 165 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Plysch 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Enligt dokumentationen utrustad med Volvo original mjukvarutrimning Turbo+, den höjde enligt uppgift effekten med 20hk. Fyra nya tändstift i handskfacket tyder på egenservice och även avsaknaden av stämplar i servicehäftet. Bilen har stort sett inte körts på 10 år, men är nu besiktigad utan anmärkning.

 • Skick interiör:

  Rent, helt och snyggt. Oslitet med fin nybilsstuns i alla säten. Ett litet innertakssläpp bakom förarplats kan skönjas om man tittar riktigt noga. Bilen är snyggt och smart utrustad utan krånglande elfönsterhissar, elbacksperglar eller elsollucka. Mindre vikt, bättre prestanda. En sommarskön ECC-anläggning ger skön svalka när det behövs.

 • Skick exteriör:

  Oklanderlig originallack, nyligen vaxad. Värt att notera är ett stenskott i höger strålkastare och att Lambda-emblemet ligger löst i ett sidofack. I övrigt är fälgarna oskadade, den svarta plasten är fortfarande oblekt svart och hela bilens yttre ger ett gediget intryck.

 • Skick helhet:

  Med sina drygt 5 000 mil och förhållandevis unga ålder skulle den här enägar-Volvon lätt kunna tjänstgöra som en rolig bruksbil, men med det här fina skicket följer det egentligen ett mer eller mindre ansvar för en köpare att samlarbilsvårda den till eftervärlden.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2010-10-29
Ursprungsbesiktning: 1990-04-19 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1990-05-18
Senast godkända besiktning: 2010-04-08
Besiktigad tom: - 2010-12-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggaren:

Peter Sundfeldt
+46 705 38 80 22
peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till handläggaren:

Peter Sundfeldt
+46 705 38 80 22
peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske inom 2 veckor efter auktionen.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG