Visa alla bilder
Visa film

Volvo 544 Sport modell G — 1966

Den egentligen mest eftertraktade av alla 544:or, en sen Sport, här i ett sällsynt fint renoverat skick med både trevliga, fina och omtänksamma eftermarknadsdetaljer.

Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande

"Roligt och bra renoverad med smakfullt personliga tolkningar, rätt på många sätt för PV-entusiasten som bara kan tänka sig en Sport och inget annat. Det här är en Sport med en dåtidens emfas."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
421 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13156
FALKENBERG
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
240 - 270 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Värderingsman väst
Skicka meddelande

"Roligt och bra renoverad med smakfullt personliga tolkningar, rätt på många sätt för PV-entusiasten som bara kan tänka sig en Sport och inget annat. Det här är en Sport med en dåtidens emfas."

Beskrivning

Det här exemplaret renoverades av den nuvarande ägaren med partner under 2017-2018, och av denna renovering finns även det en omfattande bilddokumentation (bild). Bilen har rullat länge vid Hallandskusten och har en längre historik i området. Ingen åverkan har skett vid montaget av alla roliga tillbehör, bilen kan lätt återställas till originalspecifikation om man har den smaken och önskar det. Originalratt och instrumentkluster finns kvar och följer med bilen.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1966/1966 
 • Första registreringsdatum
  1965-10-07 
 • Avläst mätarställning
   
 • Regnr
  AUD586 
 • Chassinummer
  438978 
 • Kw / hk
  66 / 90 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg/vinyl 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den renoverade dubbelförgasarmotorn svarar gott på tilltal och bilen låter fint på ett B18-brummigt rätt sätt. Kopplingen tar tidigt och är trevligt känslig, kanske beroende på en tryckplatta av modern solfjädermodell. Körupplevelsen är generellt mysig och pigg för alla med en klassisk Volvo-känsla i blodet.

 • Skick interiör:

  Ägaren har själv sytt klädseln med nyvävt originaltyg, vinylen på stolarna är snyggt bevarad från originalklädseln. Resten av interiören är en skön blandning av orginalutseende, nytolkningar och eftermarknadstillbehör som till exempel svarta tygmattor, gammal Moto-Lita sportratt i skinn, Volvo Rallye instrumentpanel och moderna rullbälten. En modern musikspelare sitter i linje med växelspakens läge för ettan och backen, och även spaken för låsningen av motorhuven.

 • Skick exteriör:

  Körsbärsröd förstås – Volvo färgkod 46 – lackerad av Brorssons Billack i Veddige, stolt förkunnat under huven. Det är en fin och djup glans i lacken, och kompletterad med bra krom runt om. En av många kallad amerikabåge är monterad fram, den bakre följer med lös. 5,5-tumsfälgar och ett Abarth-liknande system och slutrör understryker ytterligare bilens sportiga ambitioner.

 • Skick helhet:

  En riktigt fint renoverad Sport G, och enligt uppgift från en montör som jobbade vid bandet på den tiden, med all säkerhet tillverkad under de sista två veckorna innan den sista 544:an rullade av tillverkningslinan. Det här är en Sport i ett extra fint och presentabelt skick, färdig att brukas, för samlaren eller för den körglada PV-entusiasten.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2018-07-05
Ursprungsbesiktning: 1965-10-07 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1965-10-07
Senast godkända besiktning: 2018-06-26
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 11

Fakta om modellen

Volvo 544 G var den sista serien av PV:n från Volvo, modellbyte skedde normalt i september och G-serien hann bara tillverkas under drygt en och en halv månad. Just en Sport i G-serien anses som en av de mest eftertraktade 544:orna. I Europa och synnerhet på hemmamarknaden var Körsbärsröd en dominerande och omtyckt färg. Det avspeglar sig även idag. På den viktiga USA-marknaden var det istället Pärlvit som det levererades mest av.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggaren:

Peter Sundfeldt
+46 705 38 80 22
peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till handläggaren:

Peter Sundfeldt
+46 705 38 80 22
peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske inom 2 veckor efter auktionen.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG