Visa alla bilder

Volvo 242 DL USA-modell — 1983

Extra fin och lågmilad 240 i skepnad av en oexporterad USA-specifikation som tillbringade sina första år som utställningsbil på huvudkontoret i Torslanda, Hisingen, Sweden.

Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande

"Originalutförande i detalj och en bil i ett oklanderligt skick med en spännande helsvensk historik för en helamerikansk exportmodell."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
90 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13164
LIDKÖPING
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
90 - 120 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Värderingsman väst
Skicka meddelande

"Originalutförande i detalj och en bil i ett oklanderligt skick med en spännande helsvensk historik för en helamerikansk exportmodell."

Beskrivning

Den här bilen började sitt liv som en utställningsbil i Volvo Personvagnars högkvarter 1983, mitt under Pehr G Gyllenhammars ledning. Där hängde den till 1997 då Helmia Bil i Torsby tyckte att den kunde vara spännande. Bilen registrerades som årsdmodell 1983, men fick ett nytt chassinummer instämplat i höger dörrkarm, då ett nummer för amerikansk export inte fungerade i svenska Bilregistret. En 242 DL i en USA-specifikation hade bland annat en luftkonditionering och en flådigare front. L och DL innebar något annat i utrustningsväg på den nordamerikanska marknaden, och ibland kallas en 240 bara för "a DL" i vardagligt tal bland Volvo-fans i USA.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1983/1983 
 • Första registreringsdatum
  1987-04-23 
 • Avläst mätarställning
  77 330 km 
 • Regnr
  MWT579 
 • Chassinummer
  227089 
 • Kw / hk
  83 / 113 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Mekaniken, känslan och körupplevelsen är Volvotydlig i bemärkelsen att man känner igen den på ett sätt där den låga körsträckan också är tydlig. Så här ny känns helt enkelt en osliten och för eftervärlden välvårdad 240. Standard USA-utrustad med en fungerande AC-anläggning. Nuvarande ägare har bytt alla oljor, vätskor, remmar och slangar. En rejäl och övergripande service, med andra ord.

 • Skick interiör:

  Nybilsfeeling överallt inne i kupén och det känns som om förarstolen har en lite extra fluffig sittdyna, kanske för att blidka de amerikanska kunderna ytterligare. Har inte fått den varianten på sittdyna verifierad, men den skulle även lätt ha platsat på en Frankrike-specad bli om man jämför med dåtidens franska motsvarigheters komfort i framstolarna.

 • Skick exteriör:

  Vit och ren med ett oskadat och oskyldigt yttre. Bilen har knappt ens körts i regn och självfallet aldrig på vintern. Inte ens den första ägarens barn fick åka i den när de var små. Bilen såldes faktiskt nyligen av en av döttrarna till den första ägaren, då den hade blivit arvegods.

 • Skick helhet:

  Det här är en ovanlig fabriks-240 på svenska vägar i ett osedvanligt fint orört originalskick. Intressant historik och attraktiv youngtimer-Volvo för både europeiska och amerikanska entusiaster.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-06-02
Ursprungsbesiktning: 1987-04-23 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1987-05-04
Senast godkända besiktning: 2019-08-19
Besiktigad tom: - 2021-08-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggaren:

Peter Sundfeldt
+46 705 38 80 22
peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till handläggaren:

Peter Sundfeldt
+46 705 38 80 22
peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske inom 2 veckor efter auktionen.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG