Visa alla bilder
Visa film

NSU-Fiat 500 Coupé Weinsberg — 1959

En mycket ovanlig minibil i toppskick.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Välbevarat exemplar av en sällsynt bil, aldrig rostlagad endast omlackerad.
Mycket få bevarade av denna modell."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
100 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12062
HÖÖR
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
190 - 240 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Välbevarat exemplar av en sällsynt bil, aldrig rostlagad endast omlackerad.
Mycket få bevarade av denna modell."

Beskrivning

Denna bil köptes ny av sjökapten Frans Bode, som var i behov av en lätt och smidig bil.
Han hade denna bil med sig på sitt fartyg och när det anlöpte hamn kunde han lätt lyfta av bilen och köra med den var han än befann sig. Kapten Bode fick en tjänst på en annan båt i början av 70-talet och bilen blev överflödig och såldes. Den nye ägaren ställde undan bilen och det blev aldrig av att registrera in den. Bilen fick en ny ägare igen som lackerade om den i originalkulör då lacken hade bleknat och fått någon skavank, även motorn renoverades då. 1992 såldes bilen till nuvarande ägare som slutfört renoveringen med bland annat nya bromscylindrar och huvudcylinder. Bilen går utmärkt men behöver en ursprungskontroll och besiktning, alla gamla handlingar finns. Reservdelar till denna bil är lätt att få tag på då det är samma som till Fiat 500.
Det tillverkades 6000 bilar mellan 1959 och 1966 var av 1500st var coupé modellen.
Det finns ytterst få bevarade idag kanske inte mer än ett 50-tal varav de flesta är renoveringsobjekt.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1959/1959 
 • Första registreringsdatum
  1959-01-01 
 • Avläst mätarställning
  30384 km 
 • Regnr
  MA48644 
 • Chassinummer
  152091 
 • Kw / hk
  12 / 15 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Allt i toppskick, renoverad motor, nya bromsar.

 • Skick interiör:

  Originalklädsel från 1959 med bruksspår

 • Skick exteriör:

  Lackerad i originalfärg i början av 90-talet och fortfarande i fint skick.
  Är aldrig rostlagad.

 • Skick helhet:

  En sällsynt bil som går bra och är trevlig att köra. Dock behöver den en ursprungskontroll och besiktning då den ej har varit i trafik sedan tidigt 70-tal.
  Gamla handlingar finns bevarade.

Fakta om modellen

NSU-Fiat, även känt under namnet Neckar, var en tysk licenstillverkare av Fiats personbilsmodeller.

NSU-Fiat skapades 1929 då Fiat tog över all biltillverkning från NSU som hamnat i en ekonomisk kris. Fiat fortsatte en kort tid med tillverkningen av NSU:s modeller i den från NSU övertagna fabriken i Heilbronn, för att senare övergå till licenstillverkning av Fiats egna modeller varav de mest kända var Fiat Topolino och Fiat Balilla. När NSU åter började tillverka personbilar bytte företaget efter en rättstvist namn till Neckar 1957. Tillverkningen varade fram till 1971 med licensbygga versioner av modeller som Neckar Weinsberg (Fiat 500) och Neckar Jagst (Fiat 600). Tillverkningen lades ner på grund av för höga produktionskostnader. Fiat har fortfarande sin tyska generalagentur i Heilbronn.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare/ombud.

Ted Gryth
Telefon: +46 705 65 67 27
Mail: ted.gryth@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till
handläggaren.

Ted Gryth
Telefon: +46 705 65 67 27
Mail: ted.gryth@bilwebauctions.se

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG