Visa alla bilder

Mercedes-Benz GD 290 / 28 4x4 — 1991

Militärbil som endast rullat 968 mil.

Ted Gryth
Värderingsman
Skicka meddelande

"Fin terrängbil som med lågväxel och diffspärrar tar sig fram överallt. Mekaniskt är den mycket lite använd och bör kunna ge den nya ägaren ett bekymmersfritt ägande i flera år."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
172 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13119
MALMÖ
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
270 - 300 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Värderingsman syd
Skicka meddelande

"Fin terrängbil som med lågväxel och diffspärrar tar sig fram överallt. Mekaniskt är den mycket lite använd och bör kunna ge den nya ägaren ett bekymmersfritt ägande i flera år."

Beskrivning

Denna bil har tillhört Danska försvaret som missilbärare i flygvapnet, det är en 1991 års modell men stod i mobförråd till 2002 innan den började användas. Då den mestadels använts inom en flygplats uppställd med missiler så har den använts men inte körts specielt mycket. Bilen är danskregistrerad men handlingar medföljer för registrering här. Momsen kan lyftas för svenskt företag.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1991/1991 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  9680 km 
 • Regnr
   
 • Chassinummer
   
 • Kw / hk
       / 95 
 • Drivmedel
  Diesel 
 • Växellåda
  Manuel 5 vxl Hög/Låg 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Regelbundet servad och den går bra, nya batterier.

 • Skick interiör:

  Välanvänd men hel inredning som behöver en rengöring.

 • Skick exteriör:

  Militärlack i oömt och brukat skick, suffletten hel men bakrutan är trasig.

 • Skick helhet:

  En äventyrsbil med oanade möjligheter som campingbil, jaktbil eller bara en skön öppen terrängbil.

Fakta om modellen

Mercedes-Benz G-klass även känd som Geländewagen presenterades i slutet av 1970-talet och har blivit en populär terrängbil. Geländewagen används av flera försvarsmakter, bland annat den tyska Bundeswehr, svenska Försvarsmakten och österrikiska Bundesheer. I den svenska Försvarsmakten benämns fordonet som Terrängbil 14/15.
Mercedes-Benz G-klass utvecklades gemensamt med Steyr-Daimler-Puch som kallade sin version Puch G. Samarbetet startade 1972 med målet att utveckla en gemensam terrängbil. En av Daimlers ägare vid tiden, Irans shah Mohammad Reza Pahlavi, ville att en terrängbil skulle utvecklas, 1974 kunde den första prototypen börja provköras.

Modellen började tillverkas i Graz 1979. W460 var den första versionen som lanserades våren 1979. Den hade imponerande goda terrängegenskaper.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare/ombud.

Ted Gryth
Telefon: +46 705 65 67 27
Mail: ted.gryth@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till
handläggaren.

Ted Gryth
Telefon: +46 705 65 67 27
Mail: ted.gryth@bilwebauctions.se

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG