Visa alla bilder

Cadillac Eldorado Cab V8 331cui — 1954

Bilen är i originalskick. Bara två ägare genom alla år. Det enda som gjorts är omlackering, ny inredning och ny cab.

Lennart Ström
Redaktör
Skicka meddelande

"Det känns och luktar original i alla detaljer. Otroligt fin."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
825 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13160
LIDKÖPING
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
950 - 1 000 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Lennart Ström
Redaktör
Skicka meddelande

"Det känns och luktar original i alla detaljer. Otroligt fin."

Beskrivning

Bilen köptes ny av den välbärgade tobakshandlaren Georges Russel Linn i Bonavista Virginia, USA. Vid hans död 1984 så ärvde en brorsdotter bilen och den ställdes in i en lada. Där stod den fram till 2009 då nuvarande svenske ägare köpte bilen och han har haft den sen dess.
Bilen är i originalskick. Den har rullat drygt 16 000 mil. Härlig 331 motor med 4-växlad Dynaflow-låda (samma som satt i Sherman-stridsvagnarna från andra världskriget)

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1954/1954 
 • Första registreringsdatum
  2009-05-25 
 • Avläst mätarställning
  160000 km 
 • Regnr
  BSW535 
 • Chassinummer
  546218610 
 • Kw / hk
  172 / 233 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Konstläder 
 • Färg
  Gul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  När den nuvarande svenske ägaren kom till USA 2009 för att se bilen ville han starta upp motorn efter att bilen stått i en lada under 25 år!. Med friskt batteri och ny bensin gick den igång direkt. Motorn är helt original och orenoverad. Den plockades isär för omkring 10 år sedan då en motorspecialist konstaterade att den var i perfekt skick. Han gjorde rent och slipade ventiler. Vidare är drivknutar och packboxar bytta. Sen 2009 har bilen fått en rejäl service en gång per år.

 • Skick interiör:

  Interiören är i toppskick med ny inredning från 2009 helt gjort i enlighet med originalutförandet. Allt uppsytt av en specialist på den här typen av bilar. Samma år gjordes caben iordning med bland nytt tyg och kromning av ramen.

 • Skick exteriör:

  Bilen omlackerades av specialist under 2010. Det ser ut som arbetet gjordes i år. Bilen har rullat lite sen omlackeringen.
  Underredet har skrapats och borstats rent och sen målats med en 2-komponents färg

 • Skick helhet:

  En originalbil i toppskick och vårdad med stor omtanke och genuin kärlek.
  Det finns massor med dokumentation och kvitton från bilens historik.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2009-07-10
Ursprungsbesiktning: 2009-05-25 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2009-07-10
Senast godkända besiktning: 2017-05-26
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Namnet Eldorado är en sammandragning av två spanska ord som "den förgyllda” och "förlorade staden av guld" staden som fascinerat spanska upptäcktsresande.
Eldorado är glamourbilen från 1950-talet som en gång var Cadillacs flaggskepp och en av världens mest eftertraktade drömbilar.
Modellen Eldorado tillverkades i elva generationer under åren 1953-2003 och har alltid tillhört Cadillacs dyraste modeller.
Just I954 års modell tillverkades i 2150 exemplar antingen i cab- eller hard-top version.

OBS! Ej testad/genomgången av Bilweb Auctions. Beskrivningen bygger på ägarens uppgifter. Vinnande budgivare får själv kontrollera och bedöma bilens skick innan den hämtas.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggaren.

Lennart Ström
Telefon: +46 705 24 94 10
Mail: lennart.strom@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att kontakta handläggaren.

Lennart Ström
Telefon: +46 705 24 94 10
Mail: lennart.strom@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske inom 2 veckor efter auktionen.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG