Visa alla bilder
Visa film

Volvo Amazon B16 — 1960

En tidig klassisk 4-dörrars Amazon renoverad till trevligt användarvänligt skick.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Snygg och tidig Amazon i ett fint och trevligt bruksskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
88 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16636
AVESTA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo Amazon?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Snygg och tidig Amazon i ett fint och trevligt bruksskick."

Beskrivning

Detta är en mycket sen B16 Amazon av årsmodell 1960 i ett gott brukbart skick. Den såldes ny i Skåne till en målare hemmahörandes i Lund. Amazonen renoverades 2015 då den genomgick plåtarbeten, svetsning och lackering. Vissa av svetsningarna är av brukskaraktär men de fyller sin funktion. Just den här bilen har sin ovanliga originalfront kvar, som försvann från produktionslinjen 1961 då vissa förändringar gjordes som större hål för grillhalvorna. Detta skedde samtidigt med introduktionen av B18-motorn. Den har även originalmonterade bälten som Volvo var först i världen med. Ren, fin och vårdad på både in och utsidan. Även rent och städat motorrum och bagageutrymme. Med bilen medföljer viss dokumentation som äldre besiktningsprotokoll, gammal registreringshandling och smörjschema. Levereras besiktigad och körklar.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1960/1960 
 • Första registreringsdatum
  1960-01-01 
 • Avläst mätarställning
  31270 km 
 • Kw / hk
  44 / 60 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl/Textil 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn går fint och jämnt men bilen provkördes ej på vägen vid fotograferingstillfället då vädret inte tillät. Nytt 6-voltsbatteri monterat i oktober 2023.

 • Skick interiör:

  Snygg inredning i originalutförande. Klädseln har lossnat lite på förarstolens ryggstöd, se bild. Innertaket är i fint skick. Instrumentpanelens stoppning har några sprickor, se bild. Vissa tätningslister är något torra och överlackerade bitvis, se bilder.

 • Skick exteriör:

  Lack och kaross är i ett ok bruksskick. Vissa svetsningar och lagningar är av brukskaraktär, se bilder. Kromverket är i något slitet skick. Stötfångare bak rostig vid vänster sida. Fina däck med bra mönsterdjup.

 • Skick helhet:

  En Amazon som tål att användas. Den ser bra ut och har några små skavanker som den inte skäms för. Körklar entusiastbil som är färdig att användas.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2023-08-04
Ursprungsbesiktning: 1960-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1960-01-01
Senast godkända besiktning: 2017-07-06
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 10

Fakta om modellen

Volvo Amazon började säljas som 1957 årsmodell. De fanns till en början med en 1,6 liters motor (B16) på 66 SAE hästar. Sommaren 1961 tillverkades det ett fåtal Amazoner av årsmodell 1961 med B18-motorn. Officiellt så presenterades B18 som 1962 års modell. Ett flertal av de tidiga Amazonerna var treväxlade men detta exemplar är fyrväxlad. De tidig bilarna var alla av fyradörrarsmodell. Bakdörrarna hade också öppningsbara ventilationsrutor.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Avesta

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-12-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG