Visa alla bilder
Visa film

Volvo 940 SE 2,3 — 1992

En ägarfamilj sedan ny, sparsamt körd och mycket välskött.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Välvårdat exemplar med lågt miltal, fungerar utmärkt och ger ett gott intryck både ut och invändigt. Finns endast ett par mindre skavanker på karossen. Körklar och besiktigad till 2025-07-31."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
43 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16471
KUGGEBODA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 940 SE?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Välvårdat exemplar med lågt miltal, fungerar utmärkt och ger ett gott intryck både ut och invändigt. Finns endast ett par mindre skavanker på karossen. Körklar och besiktigad till 2025-07-31."

Beskrivning

Volvon lämnade BILORAMA i Karlskrona i mars 1992 då nuvarande ägares man köpte den. Bilen brukades sparsamt och sköttes väl med regelbunden service, den var alltid parkerad i garage när den inte kördes.

När mannen gick bort 2001 så tog frun över ägandet och hon fortsatte att vara rädd om den och med regelbunden vård och service. De sista åren så har den endast rullat ett fåtal mil och har nu endast gått

drygt 12100 mil.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1992/1992 
 • Första registreringsdatum
  1992-03-25 
 • Avläst mätarställning
  121737 km 
 • Kw / hk
  96 / 131 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Ljusbrun 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går utmärkt och ligger fint på vägen, är regelbundet servad. Kamrem byttes 23-07-19 vid 121531 km.

 • Skick interiör:

  Välvårdad originalinredning i fint och oslitet skick, behöver endast en enklare rengöring för att bli riktigt fin.

 • Skick exteriör:

  Lack i fint skick likaså däck fälgar och paneler. Finns en liten skada bak på höger bakskärm och ett litet dörruppslag höger framdörr samt mindre rostskada vid "hundbenet" båda sidor.

 • Skick helhet:

  Välvårdat exemplar som kommer att ge ny ägare många bekymmersfria mil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1992-03-25 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1991-10-30 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1992-03-25
Senast godkända besiktning: 2023-07-13
Besiktigad tom: 2025-07-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Volvo 940 presenterades 1991 och var i produktion fram 1998. Modellen blev känd för att vara problemfri och pålitlig. Eftersom den till stora delar var en vidareutveckling av tidigare modeller så var det beprövad teknik som användes, vilket sällan ställde till problem.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Kuggeboda

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-12-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG