Visa alla bilder
Visa film

Volvo 745 GL — 1990

Enägarbil med en måttlig körsträcka på knappt 15 000 mil i ett presentabelt snyggt skick med rätt och bra dokumentation.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Vettig 745:a i ett välbevarat och omhändertaget skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
49 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16591
HELSINGBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 745 GL?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Vettig 745:a i ett välbevarat och omhändertaget skick."

Beskrivning

Den levererades till sin första och nuvarande ägare i december 1989 av Bildeve AB i Helsingborg. Familjen brukade den normalt och skötte servicen ordentligt enligt boken. Under några år tillbringades vintrarna på saltfria vägar i Jämtland när jobbet tog dem dit. Därav också extraljusen, en bil i norr utan dylika ljus anses suspekt. De senaste 20 åren har bilen brukats väldigt sparsamt och bara körts för underhålla det mekaniska. Senaste godkända besiktningen gjordes 2022-07-15.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1990/1990 
 • Första registreringsdatum
  1989-12-07 
 • Avläst mätarställning
  148 902 km 
 • Kw / hk
  85 / 116 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Trygg motorgång och normal funktion i lådan, liksom i chassi och bromsar. Kamremsbyte gjordes 2017 och bilen har körts knappt 800 mil sedan dess.

 • Skick interiör:

  Hel och ren inredning, men innertaket hänger löst och klädseln har lossnat i nederkant på förstolens vänstersida. Lastutrytmmet är även det rent och fräscht. Inga rostanvisningar i golvet under luckorna. Två nycklar finns.

 • Skick exteriör:

  Originallack i ett fint normalt skick i förhållande till den moderata körsträckan. Dekoren längs sidan beställdes av den nuvarande ägaren och är följaktligen något som fanns i extrautrustningslistan hos Volvo. De i original svarta stötfångarna har fått en oxiderad grå yta som kan lätt återfå sin forna svarta nyans med rätt rekonditioneringsmedel.

 • Skick helhet:

  Klassisk familjekombi i ett trevligt skick, redo att bli en samlarbil för Volvoentusiasten eller att finbruka på sommarhalvåret.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1989-12-07 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1989-11-23 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1989-12-07
Senast godkända besiktning: 2022-07-15
Besiktigad tom: 2024-07-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Helsingborg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-12-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG