Visa alla bilder

Volvo 245 GL B230F — 1988

Välbevarad originalbil från Norrland med en brukare sedan ny.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Ovanligt fin 240 kombi , välvårdad och sparsamt brukad."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
65 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16533
KALIX
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 245 GL ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Ovanligt fin 240 kombi , välvårdad och sparsamt brukad."

Beskrivning

Såld ny 1988 av Eriksson Bil i Gällivare, Sveriges nordligaste Volvohandlare. Bilen köptes då av en herre född 1936. Vårdades ömt och stannade kvar i samma ägo till dennes bortgång 2021. Bilen användes väldigt sparsamt de senaste åren och sista fordonsbesiktning var utförd i oktober 2016. En vän till familjen tog över bilen utan att ta den i trafik. Nu är den dock nyservad och nybesiktigad. Sommar och vinterhjul medföljer.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1988/1988 
 • Första registreringsdatum
  1988-06-16 
 • Avläst mätarställning
  140 000 km 
 • Kw / hk
  85 / 116 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Ljusgrå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen är komplett genomgången tekniskt. Nyservad med samtliga vätskor och oljor. Kamremmen är bytt. Går mycket bra i motor och växellåda.

 • Skick interiör:

  Mycket fin invändigt, Alla knappar och reglage fungerar obehindrat. Instrumentpanelen har tidigare haft några torrsprickor som lagat och åtgärdat. Två äldre lagningar i innertak vid bagaget finns.

 • Skick exteriör:

  Fin och välhållen originallack som fått lite små märken och stenskott med åren. Lite skav finns på baklucka och nån bättring på en skärmkant.

 • Skick helhet:

  Proper och i stort sett helt orörd originalbil. 245 var en bil av lite mer arbetskaraktär så överlevare i det här skicket är mycket sällsynta.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2023-06-29
Ursprungsbesiktning: 1988-05-24 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1988-06-16
Senast godkända besiktning: 2023-10-27
Besiktigad tom: 2025-10-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Kalix

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-12-07.

Säljaren kan med transportbolag ombesörja frakt inom sverige och Europa.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG