Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen 1303S — 1973

En fin, eftertraktad och körklar VW 1303 S i ett bra och fräscht skick både in och utvändigt.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Snygg och prydlig här i ett körklart skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
49 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16635
AVESTA
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen 1303S?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Snygg och prydlig här i ett körklart skick."

Beskrivning

En trevligt iordninggjord 1303 S. Den här folkvagnen genomgick plåtrenovering och omlackerades 2015 till ett bra skick. Bilen fick en ny fräsch inredning 2022 och den är också i ett mycket gott skick. Helhetsintrycket är en VW i ett mycket fint bruksskick men finns förbättringspotential för den som vill ha småfix att pyssla med. Idag är dessa 1303 S mycket uppskattade av samlare.

1303 S introduceras lagom till modellåret 1973. Och för första gången fick Folkvagn en markant välvd framruta och riktig instrumentbräda. Större blev också bakljusen, de så kallade elefantfötterna. Samtidigt tillkom bensinlucka med fingergrepp, ny instrumentbräda, nya fälgar och rullbälten. Volkswagenemblemet försvann också från luckan fram. Denna toppmodell i bubblans historia slutade tillverkas efter årsmodell 1975. Bilen besiktigades och godkändes hos bilprovningen februari 2022.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1973/1973 
 • Första registreringsdatum
  1973-07-18 
 • Avläst mätarställning
  119 970 km 
 • Kw / hk
  37 / 50 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Mörkblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor men bilen kördes ej på vägen på grund av snöoväder. Lättstartad och låter som den ska.

 • Skick interiör:

  Bilen fick ny inredning 2022 som är i ett mycket bra skick. Fint och helt innertak och rena och bra dörrpaneler och golvmatta. Instrumentpanelen är också den i ett bra skick.

 • Skick exteriör:

  Stötfångarna är lite buckliga och repiga. Kromverket är i ett lite slitet skick. Lack och kaross i ett bra skick. Omlackerad 2015. Fina fälgar och däck med bra mönsterdjup. Navkapslarna är något småbuckliga. Något torra gummilister, se bilder.

 • Skick helhet:

  Ger ett mycket gott helhetsintryck i kaross och lack. Motorn är lättstartad och låter bra. Körklart skick. Bra helhetsintryck för en bil som är i trevligt bruksskick. Körklar, snygg och presentabel.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-07-29
Ursprungsbesiktning: 1973-05-11 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1973-07-18
Senast godkända besiktning: 2022-02-07
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 12

Fakta om modellen

Volkswagen 1303 S introduceras lagom till modellåret 1973. Och för första gången fick Folkvagn en markant välvd framruta och riktig instrumentbräda. Större blev också bakljusen – de så kallade elefantfötterna. Samtidigt tillkom bensinlucka med fingergrepp, ny instrumentbräda, nya fälgar och rullbälten. Volkswagen-emblemet försvann också från luckan fram. Denna toppmodell i bubblans historia slutade tillverkas efter årsmodell 1975.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Avesta

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-12-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG