Visa alla bilder
Visa film

Vespa GS150 VS5 — 1960

Den sportigaste Vespa-modellen från Piaggio under det sena femtiotalet och tidiga sextiotalet, här i ett finrenoverat och trevligt skick.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Snygg och rätt GS150, presentabel och representativ i alla läger."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
63 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16656
YTTERBY
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Vespa GS150?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Snygg och rätt GS150, presentabel och representativ i alla läger."

Beskrivning

I registeruppgifterna sägs det att den är såld i ett annat land, även om det med en hög sannolikhet är en svensksåld scooter, fast samtidigt kan ett papper i dokumentationen med en färgkodslista från den finska marknaden och också vara ett tecken på en export från Finland någon gång på åttiotalet. I registret står att den registreringsbesiktigades 2015 och behöll sitt gamla nummer, och förmodligen kan det härledas till den extra identitetsskylten då det kan ha varit något ärende med ett oläsligt ramnummer ovanför förgasarluckan. Nu är den ändå godkänd 2019-03-20 och därmed också besiktningsbefriad efter det, men med lite skrapjobb och sidoljus skulle det nog kunna gå att utläsa ramnumret. Fast det innebär förstås att skrapa på den nya lacken, om än innanför kanten som täcks av luckan.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1960/1960 
 • Första registreringsdatum
  2015-07-01 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  6 / 8 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Grå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Med lite choke startar den lätt, känns pigg och trevlig i maskin, och växlarna glider i lätt. Det förutsätter gärna ett känsligt hanterat växelhandtag med ett medvetet motoröra, sådant mår alla gamla scootrar bra av. Vajrarna till koppling, växlar och broms verkar vara välljusterade. Rent och snyggt under motorkåpan. Förgasarburken och cylinderkåpan är blankt svartlackerade, i original har de svart krymplack.

 • Skick interiör:

  Hel och ren limpa, och tittar man ner i handskfacket i vänster sidokåpa är det också torrt och rent.

 • Skick exteriör:

  Snygg lack i original silverkulör, bra krom, gummi och reglge. Ett kickgummi saknas, men det är en lättåtkomlig och billig reservdel. Bra däck, Michelin S83, ett vettigt och populärt val på scooterscenen med modern teknik, vintage mönster och dito utseende. Nytillverkad hastighetsmätare, eftermarknadsmätarna har en lite högre kant. Originalmätaren finns kvar och följer med, och för en duktig instrumenttekniker bör det vara en någorlunda lätt match att få den fungerande.

 • Skick helhet:

  Fräscht och sent exemplar av modellen i ett originalrenoverat skick. Att det är en sen årsmodell i serien läser man i ramnumrets prefix, i det här fallet VS5T, där 5:an berättar att det är den sista versionen av modellen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2015-07-01
Ursprungsbesiktning: 2015-06-15 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2015-07-01 (600101)
Senast godkända besiktning: 2019-03-20
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Ytterby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-12-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG