Visa alla bilder

SAAB 96 V4 1500 — 1970

Denna svensksålda Saab 96 V4 har endast haft tre ägare, alla från samma familj. Den nuvarande familjemedlemmen har skött om den under de senaste 16 åren.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen fick nyligen en uppstartsservice efter sex år i förvaring. Motorn och växellådan är i gott skick, men bakre bromscylindern behöver bytas ut eller renoveras innan den slutgiltiga besiktningen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
40 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16251
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande SAAB 96 V4?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen fick nyligen en uppstartsservice efter sex år i förvaring. Motorn och växellådan är i gott skick, men bakre bromscylindern behöver bytas ut eller renoveras innan den slutgiltiga besiktningen."

Beskrivning

Denna bil har stannat inom samma familj sedan dess första dagen, med endast tre ägare. Nuvarande ägaren har vårdat den i imponerande 16 år. Bilen lackerades om 2010 och dess senaste besiktning var 2015. Den har främst använts som en sommarbil och har kört ungefär 2 000 kilometer sedan 2007.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1970/1970 
 • Första registreringsdatum
  1969-10-07 
 • Avläst mätarställning
  22 433 km 
 • Kw / hk
  48 / 65 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Ljusbrun 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen startar fint och fungerar smidigt. Dock behöver den bakre bromscylindern bytas ut eller renoveras. Bilen har bra hjul och däck.

 • Skick interiör:

  Interiören är intakt, med sätesöverdrag. Under dessa överdrag är dock textilmaterialet slitet och trasigt. Instrumentbrädan är fortfarande komplett med fungerande instrument nen har sprickor i vinylen. Andra inredningselement, som innertaket, dörrsidor och mattor, är i gott skick, om än med äldre gummimattor.

 • Skick exteriör:

  Bilens kaross är rak och solid. Några rostbubblor finns, synliga på bilderna. Dessa rostproblem kan ses runt bagageluckan, bakskärmarna (både övre och nedre) samt framhörnen av skärmarna. Bilen undersida är i gott skick, med lite mindre rost kring domkraftpunkterna och ytrost på tröskeln.

 • Skick helhet:

  Troligt är bromsproblemet är en relativt enkel uppgift att lösa. De kosmetiska bekymren, även om de finns, är inte brådskande och kan hanteras gradvis över tid.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2016-10-14
Ursprungsbesiktning: 1969-10-07 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1969-10-07
Senast godkända besiktning: 2015-06-26
Besiktigad tom: 2017-06-30
Årsskatt: Skattebefriad
Körförbud:Ja
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-12-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG