Visa alla bilder
Visa film

Puch VS 50 L — 1957

Vacker femtiotalare finrenoverad till vardagsrums-standard. Den har designdrag med den senare Puch Florida, men det här är ovanligare och även lyxigare; den kallades ofta för en Lyx-Puch.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Vardagsrumsskick eller mopedrallyskick? Den här kvalar in i båda kategorierna."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
27 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16658
YTTERBY
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Puch VS 50 L?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Vardagsrumsskick eller mopedrallyskick? Den här kvalar in i båda kategorierna."

Beskrivning

Mopeden säljs för ett dödsbo och enligt familjen la ägaren ner mycket arbete och pengar på en moped värdig för vardagsrummet, om än även funktionell och inte främmande för gatubruk. Men det är också en vacker klenod att titta på. De många räkningarna och fakturorna från till exempel Puchverkstan.se talar ett ambitiöst språk.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1957 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  7 310 km 
 • Kw / hk
   
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Vinröd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt och puttrar på fint. Motorn är ren och snygg med en nyfinish. En trimcylinder och kolv (specifikation okänd), tillsammans lite andra smådelar följer med. Nycklar till både förvaringsboxarna och styrlåset finns och fungerar.

 • Skick interiör:

  Hel sadel, fint krom och bra gummidetaljer.

 • Skick exteriör:

  Vacker vinröd lack, men också med lite charmig och äkta patina kvar i kromet på strålkastarsargen och på tanken.

 • Skick helhet:

  Lite av en överrenoverad bättre-än-nyskickskänsla, men några medvetet bevarade kromdetaljer gör mopeden än mera genuin och äkta.

Fakta om modellen

Benämningen på mopeden var officiellt Puch VS 50L, men eftersom den i broshyren angavs som "lyxmodellen" till skillnad från standardmodellen och sportmodellen, kom den i folkmun att kallas för Puch Lyx. Den var tvåväxlad med handväxel, hade en motor på 0,8 hk med trampstart och pysventil. Helt kedjeskydd, äldre typ av pakethållare, gamla typen av bakre stötdämpare med smörjkoppar och hellackad tank. Svensk typbeteckning VoV 1451.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Ytterby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-12-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG