Visa alla bilder
Visa film

Opel Kadett Super 1100 — 1970

Kadett B Super med en förvånansvärt låg körsträcka, endast 17 162 kilometer. Helt i originalskick. komplett med full dokumentation, en äkta överlevare med en fascinerande historia.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Nuvarande ägare förvärvade den nyligen och genomförde omgående viktigt underhåll, inklusive installation av ett nytt batteri, olje- och vätskeservice, renovering av bromsar och montering av ett nytt bakre avgassystem. Nya däck monterades och fälgarna målades noggrant om för att matcha originalstilen.

Anmärkningsvärt är att bilen klarade sin senaste besiktning den 29 maj 2023 utan problem och är nu besiktningsbefriad."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
43 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16653
FRÄNDEFORS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Opel Kadett Super?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Nuvarande ägare förvärvade den nyligen och genomförde omgående viktigt underhåll, inklusive installation av ett nytt batteri, olje- och vätskeservice, renovering av bromsar och montering av ett nytt bakre avgassystem. Nya däck monterades och fälgarna målades noggrant om för att matcha originalstilen.

Anmärkningsvärt är att bilen klarade sin senaste besiktning den 29 maj 2023 utan problem och är nu besiktningsbefriad."

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1970/1970 
 • Första registreringsdatum
  1970-05-04 
 • Avläst mätarställning
  17162 km 
 • Kw / hk
  40 / 54 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Inga problem att rapportera; bilen startar fint med ett trevligt motorljud, smidig växellåda och tillförlitliga bromsar. Precis som många äldre bilar kräver den en ordentlig uppvärmning för optimal gång. Nya däck.

 • Skick interiör:

  Interiör i ursprungligt skick och anmärkningsvärt välbevarad. Endast mindre slitage och helt utan skador. Gummimattan i baksätet har några fläckar och det finns några små märken på innertaket nära bakrutan, se bilder. Sammantaget känns det som att kliva in i en välbevarad tidskapsel.

 • Skick exteriör:

  Karossen har aldrig genomgått några reparationer – allt är original. Karossen är rak, med endast en liten buckla på vänster framskärm och samt en på vänster bakskärm nära fönstret, se bilder. Under är den solid, utan tecken eller spår av svetsning. Endast några små ytliga rostfläckar finns.

  Den ursprungliga lacken har en något matt finish med små blåsor runt de övre kanterna på karosspanelerna. Många av dessa små skador kan man få bort med en polering. Även om det finns viss patina pga ålder så är ingenting framträdande eller rostigt.

 • Skick helhet:

  En bil med en så rik historia, låg mätarställning och orörd är väldigt ovanligt. Att behålla dess autenticitet genom noggrann rengöring, polering och ett skyddande vaxande skulle vara det idealiska tillvägagångssättet.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-05-10
Ursprungsbesiktning: 1970-05-04 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1970-05-04
Senast godkända besiktning: 2023-05-29
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Frändefors

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-12-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG