Visa alla bilder
Visa film

Moto Guzzi V 7 sport 748cc — 1973

70-talets Ikoniska Moto Guzzi V7 Sport - en superbike med en förtrollande motorljud. Gott skick och samma ägare i 36 år.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Senast besiktigad 2005, senast använd år 2006 och sedan förvarad i ägarens garage. Regelbundet startatad och underhållen. Den behöver en mindre service innan den besiktigas, men den startar lätt och presterar bra."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
65 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16645
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Moto Guzzi V 7 sport?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Senast besiktigad 2005, senast använd år 2006 och sedan förvarad i ägarens garage. Regelbundet startatad och underhållen. Den behöver en mindre service innan den besiktigas, men den startar lätt och presterar bra."

Beskrivning

Enastående Superbike med pushrod V Twin som ger en topphastighet på 209 km/h. Bortom 5 000 varv per minut kastar den dig in i en värld där tiden verkar suddig. Dess karakteristiska cafe racer-stil, med clip-on-styre och en förlängd sits ger en eleganr racingkänsla. Ursprungligen levererad i Legnano Green, men omlackerad i rött och svart enligt ägarens önskemål.

Ägaren förvärvade motorcykeln 1987 och har årligen kört den över Europa fram tills han 2006 fick en ryggskada som tillfälligt hindrade honom från att köra.

Motorcykeln har under sin tid fått flera uppgraderingar och utbytesdelar, inklusive luftstyrda framgafflar, en Renault Dauphine-startermotor, ett anpassat avgassystem, utbyte av bakre fjädring, elektronisk tändning, en specialdesignad lädersadel och ett oljefilterkit med ett praktiskt skruvfilter. Många av dessa delar hämtades från den respekterade Moto Guzzi-återförsäljaren TLM i Holland.

Denna superbike gär ett unikt mästerverk skräddarsytt av dess engagerade ägare.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1973/1972 
 • Första registreringsdatum
  1973-04-13 
 • Avläst mätarställning
  67158 
 • Kw / hk
   
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 5 Speed 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Svart/röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt, men batteriet behöver bytas ut. Motorn går fint med lät manövrerad växllåda och responsiva bromsar. De nuvarande däcken har ett ok mönster men är gamla och bör bytas ut. Den behöver en översyn och service för innan besiktning.

 • Skick interiör:

  Den läderklädda sitsen är en specialskapad creation av en skicklig sadelmakare, den ursprungliga sitsen är intakt under. Det finns mindre skador på vänstra främre hörnet, som visas på de bifogade bilderna.

 • Skick exteriör:

  Cykeln är fri från rost och bucklor, men den visar tecken på åldrande i lackeringen, med färgflisor och märken främst på ramen. Några skråmor på cylindertopparna. Bränsletanken skulle må bra av en omlackering. Dessutom behöver de gamla handtagen ersättas. Du har flexibiliteten att njuta av den som den är eller välja att lackera om den för att återställa dess ursprungliga färgsättning - valet ditt.

 • Skick helhet:

  Att hitta en av dessa cyklar till salu är en sällsynt möjlighet. Den ger en fin körupplevelse och är trevlig att äga. Jag rekommenderar att överväga en restaurering för att återställa dess ursprungliga färgsättning och installera ett mer autentiskt avgassystem och säte. Detta skulle inte bara förstärka dess äkthet utan också hylla dess ikoniska arv.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2010-08-08
Ursprungsbesiktning: 1973-04-13 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1973-04-13
Senast godkända besiktning: 2005-06-27
Besiktigad tom: 2007-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 14

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-12-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG