Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz S 500 Coupe V8 — 1994

Finaste MB-coupén på 1990-talet. En välvårdad och snygg modell i ett mycket bra och tilltalande skick. Endast brukad 10 432 mil.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En lågmilad sportkupe som tilltalar i ett fint skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
145 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16633
AVESTA
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz S 500 Coupe?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En lågmilad sportkupe som tilltalar i ett fint skick."

Beskrivning

År 1991 var denna Mercedes den mest avancerade modellen företaget dittills tillverkat. Förutom dubbla glas i sidorutorna och adaptiv fjädring var den även först med CAN-bus systemet för elektroniken. W140, som modellen heter utvecklades genom åren med mer och förfinad teknik. På komfortsidan sparades det inte heller med teknik och finesser. W140 tillverkades åren 1991 till 1998 och den fick en facelift 1994.

Just denna Mercedes är importerad från Tyskland 2003. Från 2004 till 2023 har bilen haft en och samma ägare och denne har tagit väl hand om bilen. Den är i ett fint skick både in och utvändigt. Bilen är godkänd vid svensk bilprovning september 2023. Mätarställningen står endast på 10 432 mil.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1994/1994 
 • Första registreringsdatum
  2003-09-17 
 • Avläst mätarställning
  10 432 mil 
 • Kw / hk
  235 / 320 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor men kördes inte på vägen på grund av snöoväder vid fotograferingstillfället. Ac, osäker funktion. Motorrummet är isblästrat och är i ett mycket fint och rent skick.

 • Skick interiör:

  Det finns små repor på armstödet vid baksätets vänstra sida, se bild men i övrigt ser dörrpaneler, innertak, mattor och stolsklädsel ut att vara i ett mycket bra skick. Jalusigardin i bakrutan fungerar som den ska. Instrumentpanelen är även den i ett fint och välvårdat skick.

 • Skick exteriör:

  Det finns en liten buckla i plåten runt grillen i fronten, samt några små dörruppslag på vänster dörr. Lacken och karossen är i ett mycket bra skick. Fina fälgar och däck med bra mönsterdjup.

 • Skick helhet:

  En mycket välvårdad och omskött Mercedes i ett bra körklart skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2014-11-30
Ursprungsbesiktning: 2003-09-15 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2003-09-17 (940214)
Senast godkända besiktning: 2023-09-13
Besiktigad tom: 2025-09-30
Årsskatt: 3697 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Nya Mercedes S-klass - W140 som kom 1991 var då deras mest avancerade modell dom dittills gjort.

Förutom dubbla glas i sidorutorna och adaptiv fjädring var den även först med CAN bus systemet för elektroniken. W140 utvecklades genom åren med mer och förfinad teknik. Adaptiva bromsar och hydropneumatisk nivåreglering kom 1996. På komfortsidan sparades det inte heller på teknik och finesser. Här fanns egentligen allt.

W140 gjordes åren 1991 till 1998 med en facelift 1994. S500 coupén tillverkades i 14953 exemplar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Avesta

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-12-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG