Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 220 SE Coupé (W111) — 1963

Svensksåld 220 Coupe som har stått bra sedan renoveringen. Nyligen omklädd inredning. Bra skick och en snygg framtoning.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Fungerar bra men växelväljaren skulle behöva nya bussningar då den inte är så exakt. Med tanke på dess begränsade användning förra året rekommenderas en service och inspektion."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
212 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16649
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 220 SE Coupé (W111) ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Fungerar bra men växelväljaren skulle behöva nya bussningar då den inte är så exakt. Med tanke på dess begränsade användning förra året rekommenderas en service och inspektion."

Beskrivning

Den här bilen har genomgått en renovering som blans annat inkluderade bromsrören, bromscylindern, kopplingen, kopplingscylindern och bränslepumpen i tanken. Regelmässig service har inkluderat byte av tändstift, kablar, olja och vätskor. Nuvarande ägaren köpte bilen för tre år sedan och har huvudsakligen använt den som en sommarbil. Vid köptillfället hade bilen en nyinstallerad röd vinylinteriör. Det är värt att notera att bilen har haft åtta registrerade ägare och att körsträckan uppskattas vara cirka 228 000 kilometer.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1963/1963 
 • Första registreringsdatum
  1963-04-17 
 • Avläst mätarställning
  28011 
 • Kw / hk
  99 / 135 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Röd Läder 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen startar smidigt och har lite högre tomgång när den är kall men stabiliseras när den blir varm. Växellådan växlar bra, även om den kan behöva nya busningar. Bromsarna är bra. Med tanke på dess begränsade användning det senaste året rekommenderas en mindre genomgång och service. Den har bra däck och nyare aluminiumfälgar. Paketet inkluderar och en komplett uppsättning originalhjul och navkapslar plus extra strålkastare. Motorutrymmet skulle behöva rengöring.

 • Skick interiör:

  Omklädda stolar och nya mattor i utmärkt skick. Dörrsidor och innertak är i original och har vanliga tecken på slitage. Den träklädda instrumentbrädan är hel, men har några sprickor. Alla mätare är original och hastighetsmätaren är något lös och behöver en mindre justering. Generellt sett är interiören i bra skick och snygg. Däremot är de gummerade listerna på trösklarna för tunna och skulle tjäna på att ha tjockare gummi för att bevara en autentisk look. Det finns en spricka på ratten, men en bra begagnad ersättning medföljer bilen.

 • Skick exteriör:

  Bilens kaross är i gott skick, rak och fri från rost ut. Dock syns det tecken på tidigare svetsning och reparationer på underdelen och runt fjädrarna i bagageutrymmet, se bilder. Bilen fick en omlackering för ungefär 10 år sedan och den är fortfarande fin och blank men har vissa mindre märken och skavanker. Kromdetaljerna är fortfarande blanka och i stort sett oskadade, även om det finns viss slitage på vissa områden, som visas på bilderna. Dessutom verkar vissa gummilister runt fönster vara torra.

 • Skick helhet:

  Bilen är i ett anständigt skick och går fint. Det finns inga akuta mekaniska bekymmer. Kosmetiska förbättringar kan gradvis tas itu med över tid.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-05-16
Ursprungsbesiktning: 1963-04-17 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1963-04-17
Senast godkända besiktning: 2019-05-15
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 8

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-12-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG