Visa alla bilder
Visa film

Daimler Double Six V12 — 1990

Snabb, lyxig med en blygsam brittisk känsla. Välhållen bil som är såld ny i Sverige och har anmärkningsvärt låga mätarställning, endast 91 973 kilometer på mätaren.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen har nyligen genomgått en omfattande bromsöversyn och full service, med över 60 000 kr investerade. Du kan se detaljerade fakturor på de bifogade bilderna. Bilen går utmärkt i motor, växellåda och bromsar, och detta beror helt på att den regelbundet servas av den högt ansedde specialisten "Jaguar-Lars"."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
95 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16644
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Daimler Double Six?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen har nyligen genomgått en omfattande bromsöversyn och full service, med över 60 000 kr investerade. Du kan se detaljerade fakturor på de bifogade bilderna. Bilen går utmärkt i motor, växellåda och bromsar, och detta beror helt på att den regelbundet servas av den högt ansedde specialisten "Jaguar-Lars"."

Beskrivning

Ägaren köpte bilen 2010 och använde den främst som en sommarbil för avkopplande resor och familjeaktiviteter. Utifrån besikningsprotokoll verkar det som att bilen har körts högst 11 000 kilometer under det senaste decenniet. Den har regelbundet fått service och underhåll av specialisten på "Jaguar-Lars" Tyvärr avled ägaren under mitten av 2022 och bilen ärvdes av familjen. På grund av familjeförpliktelser har ingen haft möjlighet att njuta av bilen, vilket är anledningen till att den nu erbjuds till försäljning. En punkt att notera under en provkörning är ett ljud som uppstår när du accelererar kraftigt. Efter samråd med Jaguar-specialisten Lars har det konstaterats att detta ljud beror på ett problem med växellådsfästet, vilket kan åtgärdas för en beräknad kostnad på 4 000-7 000 kr. Detta bör åtgärdas, men under normala körförhållanden är det osannolikt att det märks.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1990/1990 
 • Första registreringsdatum
  1990-06-21 
 • Avläst mätarställning
  91973 km 
 • Kw / hk
  187 / 254 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Beige Läder 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  V12-motorn startar mjukt och ger en bekväm körupplevelse. Motorutrymmet är ren och fint. Det enda problemet är att en växellådsfäste behöver bytas ut. Den har attraktiva lättmetallfälgar och bra däck. Instrumenteringen och elfunktioner fungerar bra, dock funger inte ett av de bakre fönstren, eventuellt på grund av en säkring. AC:n kyler inte och litet läckage i avgasröret.

 • Skick interiör:

  Interiören är i superbt skick och har en klassisk brittiskt Racing Green-färg med underbar beige skinnklädsel. Sätena visar inga tecken på skador och baksätet ser knappt ut att vara använt. Dörrpanelerna, innertaket och instrumentbrädan är alla i utmärkt skick, och läderdoften bidrar till charmen. Mindre problem är mindre fernissprickor på träpanelerna och en liten skada på lädret på passagerardörren, som visas på bilderna.

 • Skick exteriör:

  Bilens kaross är i utmärkt skick med raka linjer, välpassande panelglipor och imponerande kromdetaljer. Det finns inga skador på stötfångarna och en noggrann rostinspektion avslöjade endast en liten 5 cm blåsa under tätningen vid bakrutan. Underredet är rent, prydligt och fritt från skador eller svetsarbeten, med en solid underedsbehandling. Lacken är i utmärkt skick, med bara några få mindre och knappt synliga stenskott. En snabb polering skulle ge den en nästan felfri yta.

 • Skick helhet:

  Mycket bra värde för pengarna och ett fantastiskt val för en Daimler-entusiast. Trots att serviceboken saknas, följer det med en god historik och kvitton, och instruktionsboken ingår.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2012-12-14
Ursprungsbesiktning: 1990-06-13 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1990-06-21
Senast godkända besiktning: 2023-10-10
Besiktigad tom: 2025-09-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 15

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-12-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG