Visa alla bilder
Visa film

BMW R 1150 RT — 2003

En kvalitetsmotorcykel i toppenskick med intressant bakgrund, som Polisfordon. Väldokumenterad och relativt låga mil.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En fin Polismotorcykel som förefaller vara i originalskick, kommunikationsutrustning, blåljus och siren har dock avlägsnats. Nu är den redo för civila uppdrag."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
25 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16643
VALLENTUNA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande BMW R 1150 RT?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En fin Polismotorcykel som förefaller vara i originalskick, kommunikationsutrustning, blåljus och siren har dock avlägsnats. Nu är den redo för civila uppdrag."

Beskrivning

Den här motorcykeln registrerades för trafik i Sverige i mars 2003, den blev då inköpt av Polismyndigheten och stationerades för tjänst i Västra Götaland. Den ägdes av Polisen tom i augusti 2020. I september 2020 förvärvade nuvarande ägare motorcykeln. Ofta brukar Polisen behålla sina motorcyklar uppemot det dubbla miltalet men denna kom att gå relativt sparsamt och föll möjligen för åldersstrecket.

Med motorcykeln medföljer dokument som visar på åtgärder och verifierar miltal, i Polisens ägo. Dessutom medföljer material till Polisdekaler/reflexer som nu är avlägsnade. (finns några bilder hur det såg ut) ABS-enheten är nyligen bytt. Motorcykeln levereras besiktigad och körklar.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  2003/2003 
 • Första registreringsdatum
  2003-03-26 
 • Avläst mätarställning
  74160 km 
 • Kw / hk
  70 / 95 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Svart vinyl 
 • Färg
  Blå och vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Med låga mil och dokumenterad service är det en cykel i mycket gott skick. Startar och går lätt och fint. Otjänligt väder gjorde att provkörning inte genomfördes men kortare demokörning gjordes. Allt förefaller dock fungera.

 • Skick interiör:

  Sadel, kåpor, instrument och övrig förarutrustning i mycket gott skick.

 • Skick exteriör:

  Fin och blank lackering och även i övriga delar i fint skick. Finns ett litet skrap vid backspegel/blinkerskåpa på vänster sida samt undertill på vänster cylinderkåpa. Fina fälgar och däck.

 • Skick helhet:

  En motorcykel med dokumenterad bakgrund från Polismyndigheten, är en given klassiker och motorhistoriskt intressant samlarfordon.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-08-24
Ursprungsbesiktning: 2003-01-29 (EEG) (Ombes:20200617)
Datum i trafik första gången: 2003-03-26
Senast godkända besiktning: 2022-04-21
Besiktigad tom: 2024-04-30
Årsskatt: 180 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Polisen har genom åren haft många olika fordon till sin hjälp . Motorcyklar fanns bl.a. i olika polisdistrikt men det var först 1954 som statspolisen startade en övergripande verksamhet med primärt effektivare trafikövervakning som mål. Då infördes en systematisk användning av motorcyklar. Samtidigt startade man också en central utbildning för förarna.

Det var lite olika märken som inköptes men redan 1954 tog de första BMW-modellerna i bruk, modell R67. Så småningom blev det BMW och deras boxermotorer med kardandrift som kom att dominera. Redan 1923 tillverkade BMW sin första motorcykel med boxermotor och kardandrift, R32. I slutet av 50-talet var cyklarna hos statspolisen vita med svart randning och kromade tanksidor. From förstatligandet av polismyndigheten 1965 fick alla MC ett liknande utseende. I och med den första leveransen av BMW R60/5 och R75/5 i april 1971 blev motorcyklarna helvita. Av besparingsskäl, slutade man också med krom på bensintankarna. Så småningom kom även modell R80/7. Fast med den gick boxermotorn så småningom ur tjänst. När den nya K75 med radmotor kom 1986 fasades boxercyklarna successivt ut. År 1989 tog de sista i R-serien ur tjänst. Fast detta visade sig bara vara tillfälligt. År 1996 kom en helt ny fabrikstillverkad motorcykel från BMW, R1100 RT och boxermotorn gjorde comeback, till många polisers glädje.

Efterföljaren BMW RT1150 RT tillverkades mellan januari 2000 och Mars 2006. Den fick en utökad volym till 1130 cm3 och nu 95 hkr med Motronic insprutning och sex växlar. Fabriksprestanda angavs till 0-100 km/h strax under fem sekunder och en toppfart om 204 km/h. Stopp på motorcykeln fick man med dubbla skivor fram och enkel skiva bak. Bromsarna hade ABS.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Vallentuna

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-12-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG