Visa alla bilder
Visa film

Volvo Amazon 122S Rally B18 — 1964

Volvo Amazon 122S Rallybil. Med både sin väletablerade racinghistorik och en giltig tävlingslicens, är denna bilen helt förberedd och klar för nästa tävling.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En rallybil med all sin charm och sin spartanska racinginredning. Efter en ordentligt uppvärmning av motorn så går den här bilen riktigt bra. Förutom att motorn låter helt fantastiskt över 2000 rpm, så märks det att den är både gjord och byggd för att varvas"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
135 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15505
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En rallybil med all sin charm och sin spartanska racinginredning. Efter en ordentligt uppvärmning av motorn så går den här bilen riktigt bra. Förutom att motorn låter helt fantastiskt över 2000 rpm, så märks det att den är både gjord och byggd för att varvas"

Beskrivning

Ägaren som är en hängiven rallyförare köpte denna bil 2015 av av den välkände bilbyggaren och rallyföraren Thomas Theorin. Efter att bl.a ha tävlat i det klassiska Midnattssolsrallyt sju gånger och slutat bland de tre bästa vid två tillfällen i sin klass. Den har även kört Rally Sweden två gånger och kört och slutat tvåa i Klassiska Rally Cup. Bilen har alltså en ganska diger racinghistoria bakom sig, och

har även en K licens för upp till 1800 kubik, som är giltig i ytterligare tre år till. För att hålla sig inom gällande regelverk är motorn en Volvo B18 med bl.a en ENEM racing kam, cylindrar som är borrade + 0,30, dubbla SU-förgasare med ITG-filter. Diffad bakaxel 4.88:1 och en M40 tätstegad växellåda. Motorn lämnar i sitt nuvarande utförande ca 130-140 hk

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1964/1964 
 • Första registreringsdatum
  1964-10-16 
 • Avläst mätarställning
  34901 
 • Kw / hk
  111 / 150 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Racing Textil 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Precis som alla rallybilar, så behöver den värmas upp ordentligt på lite högre varv. Allt är i fullt fungerande skick och den är besiktningsbefriad för all framtid.

 • Skick interiör:

  Inredningen är i racingutförande och har bl. två Sparco Evo Plus-säten, sexpunkts tävlingssbälten och en OMP-ratt. Det finns varvräknare och andra extra mätare installerade, samt en fullt fungerande Löschen, digital rallytimer. Ett Stilo, dual intercom-system ingår också.

 • Skick exteriör:

  Med tanke på att det är en rallybil, så är både karossen och lackeringen förvånansvärt snygg och bra och utan tecken på någon rost. På bilen sitter dessutom en mängd olika klistermärken från tävlingar och evenemang som visar dess stolta historia. Underredet är givetvis även utrustat med hasplåtar. Den har bra lättmetallfälgar men med smärre slitage samt bra däck

 • Skick helhet:

  Detta är en färdig och körklar rallybil som skulle kunna bli idealisk för en rallyentusiast som vill köra det ikoniska midnattsrallyt, nästa gång.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2011-04-01
Ursprungsbesiktning: 1964-10-16 (typbes) (Ombes:20110414)
Datum i trafik första gången: 1964-10-16
Senast godkända besiktning: 2017-11-28
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 11

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 0001-01-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG