Visa alla bilder
Visa film

Volvo Amazon 121 Rally B18S — 1966

13134 VF Volvo Amazon är en nybyggd rallybil med en motor som är byggd av den välkände rallyföraren Thomas Theorin, och som idag ägs av en sann rallyentusiast.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Som de flesta rally och racingbilar, kräver den först att bli ordentligt uppvärmd innan den blir riktigt rolig att köra. Den här föredrar högre varv och motorn ger full effekt först efter 4000 rpm. Bilen har färdigställts i år men har ännu inte körts något. Den är helt förberedd för ett godkännande för racinglicens och är helt befriad från besiktning."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
145 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15504
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo Amazon 121 Rally?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Som de flesta rally och racingbilar, kräver den först att bli ordentligt uppvärmd innan den blir riktigt rolig att köra. Den här föredrar högre varv och motorn ger full effekt först efter 4000 rpm. Bilen har färdigställts i år men har ännu inte körts något. Den är helt förberedd för ett godkännande för racinglicens och är helt befriad från besiktning."

Beskrivning

Ägare till denna bilen har också den andra, gröna rally Amazonen som säljs på denna auktion. Denna bilen har han ägt i många år och den var även innan ombyggnaden i ett bra skick. Bilen färdigställdes, registrerades och besiktigades i juni 2022 och är nu besiktningsbefriad. Ombyggnaden kostade mer än 200 000 kr, vilket gör det till ett bra köp för någon som vill komma igång med att tävla och verka i rallyvärlden.

Den är fullt klar och förberedd för att bli godkänd för sin racinglicens, Appendix K upp till 1800cc, men detta godkännande måste först genomföras.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1966/1966 
 • Första registreringsdatum
  2022-06-01 
 • Avläst mätarställning
  50505 
 • Kw / hk
  78 / 106 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Sport Textil 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Thomas Theorin, en välkänd rallyförare och bilbyggare, byggde motorn som är en B18 med ENEM racing kam, cylindrar borrade + 0,30, dubbla SU-förgasare med IGT filter. Etc. Motorn har ca 130-140 hk, och till den är det kopplat en M40 växellåda och en diffad bakaxel med utväxling 4.88:1

 • Skick interiör:

  Spartansk Rally-inredning med Sparco rallysäten, Apex 6-punktsvälten och rallybur. Dörrpaneler i metall och snygg och välhållen inredning.

 • Skick exteriör:

  Bilen har aldrig haft några rostproblem och det har endast blivit minimalt med svetsning på den. Den har varit helt demonterad och sedan lackerats från tom kaross innan den byggdes upp igen. Rak och slät kaross utan rost nu i en snygg röd lack. Bra kromdetaljer, bra lättmetallfälgar och nya däck

 • Skick helhet:

  Detta är en väldigt skäligt prissatt rally/racingbil som är både enkel och billig att reparera jämfört med många andra tävlingsbilar. Den här är direkt redo för en tur i skogen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-06-01
Ursprungsbesiktning: 2022-05-20 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2022-06-01 (670118)
Senast godkända besiktning: 2022-06-01
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-12-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG