Visa alla bilder

Volvo 145 B20 — 1970

Vällagrat folkhemsideal i ett rullande renoveringsskick med potential för ett framtida entusiastbrukande.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En svensk arbetshäst att bruka som den är efter att en rekonditionerare gjort sitt magiska arbete."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
50 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15490
HARPLINGE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En svensk arbetshäst att bruka som den är efter att en rekonditionerare gjort sitt magiska arbete."

Beskrivning

Den nylevererades i december 1969 och har varit i bruk i Halmstadområdet under hela sin aktiva tid. 1998 köpte den nuvarande ägaren tillbaka bilen han hade ägt några år tidigare. De senaste 16 åren har den stått stilla i ett garage, nu har ägaren tagit ut den, gjort lite service och kört den till ett par lokala bilträffar. Den senaste godkända och därmed den sista besiktningen gjordes 2022-09-14.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1970/1970 
 • Första registreringsdatum
  1969-12-12 
 • Avläst mätarställning
  238438 km 
 • Kw / hk
  60 / 82 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Grå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor och låda känns som en B20 och låda gör som mest; tungt och tryggt. Den har nyligen fått en oljeservice, bromsöversyn med ett par nya ok och nytt batteri.

 • Skick interiör:

  Originalinredning i ett helt skick som skulle bra av en rejäl rekonditionering. Den undre delen av instrumentpanelen var demonterad vid dokumentationstillfället då ägaren var i färd med att byta ett motstånd i instrumentklustret.

 • Skick exteriör:

  Originallack med en senare delvis garagelack på bilens nedre regioner. Ett set original plåtfälgar ingår, liksom 240 Turbo-fälgarna som syns på bilderna. De eftertraktade öppningsbara bakrutorna fungerar fint.

 • Skick helhet:

  Svenska kombibilar får ofta slita hårt och blir med tiden ovanligare än motsvarande sedanmodeller. Volvo 145 förkroppsligar just den definitionen och därför är ett tidigt exemplar i ett besiktigat brukat skick en ganska rar ärta.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-09-14
Ursprungsbesiktning: 1969-12-12 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1969-12-12
Senast godkända besiktning: 2022-09-14
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 11

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Harplinge

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-12-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG