Visa alla bilder

Volkswagen Typ1 Bubbla 1303S 1600cc — 1975

1975 så importerade svenska Volkswagen de sista ca 900 bubblorna till Sverige, och dessa var också bland de bästa som gjorts. Denna bilen är i fint skick, har gått 13500 mil och har bara haft 2 kvinnliga bilfantaster som ägare sedan den var ny.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Detta är sista årsmodellen som såldes i Sverige, och med dess 1600- motor är de dessutom bästa att köra med i modern trafik. Med 13500 mil på mätaren, besiktigad och i utmärka skick, är denna vårgröna glädjespridare redo att köras direkt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
87 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15514
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Detta är sista årsmodellen som såldes i Sverige, och med dess 1600- motor är de dessutom bästa att köra med i modern trafik. Med 13500 mil på mätaren, besiktigad och i utmärka skick, är denna vårgröna glädjespridare redo att köras direkt."

Beskrivning

Denna bilen såldes till en operationssköterska i Göteborg, som beställde och köpte den som ny hos en Vw-återförsäljare i Kungälv 1975. Hon ägde och brukade bilen fram till 2014, då hon strax över 80 är gammal, bestämde sig för att sluta att köra bil. Bilen hade då under alla dessa år endast körts och brukats av henne själv, och de enda andra som åkt i bilen var någon väninna, ibland och hennes kära hund som alltid satt i baksätet.
2015 såldes sedan bilen till en VW samlares fru, som endast brukat den sparsamt under sommartid. Den har inte körts speciellt mycket då ägarfamiljen har ett flertal andra VW-bilar i sin samling.
Bilen är i ett ovanligt fint bruksskick. Den är hel och fräsch både på in- och utsidan. Den äppelgröna 70-tals kulören är till allra största delen bilens originallack. Det finns några bättringar och mindre skavanker och några småblåsor och bättringar (se bilder). Fin inredning och fräscht bagage o motorrum.
Bilen går väldigt fint och motorn drar starkt och växlarna går i lätt och distinkt. Bromsar och handbroms tar perfekt. Mätarställningen är 13500mil och kan verifieras via ett 20 tal besiktningsprotokoll. Detta känns också när man kör den, dvs pigg, tajt, och utan glapp eller gnissel. Original köpekontrakt och nycklar samt ett 20 tal besiktningsprotokoll och kvitton medföljer. Man kan också nämna att just 1975-års modell av bubblan, är sista årsmodellen för den tyskbyggda Bubbla 1303S. VW i Sverige tog det året in strax under 900 bilar, (då i konkurrens med nylanserade Golf), vilket gör den till en väldigt ovanlig bil idag. I motsats till tidigare VW bubblor, har denna bl.a kuggstångsstyrning och skivbromsar, vilket gör det till en helt annan upplevelse och känsla. Alltså en ovanligt bra Bubbla och en bra årsmodell.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1975/1975 
 • Första registreringsdatum
  1975-08-12 
 • Avläst mätarställning
  134921 
 • Kw / hk
  37 / 50 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Grön  

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i både motor och växellåda. Perfekta bromsar och stark och stabil att köra. Godkänd kontrollbesiktning t.o.m 31/7 2023, och helt körbar.

 • Skick interiör:

  Hel och snygg och fräsch. Hela dörrsidor och paneler. Fint och helt innertak Lätt sliten klädsel i nedre hörnet av förarstolens ryggstöd, samt någon mindre skada sittdyna bak, som pga ålder väl an anses som normalt slitage. Hel och snygg och oskadad instrumentpanel. Larm. Färg Lototengrun

 • Skick exteriör:

  Hel och fin kaross, och bra undertill. Inga anmärkningsvärda rostskador eller annat. Bilen har genom åren lagats och skötts väl, men och har också pga ålder, fått div reparationer utförda genom åren. Lackblåsa på vänster bakskärm. Diverse bättring i lack på vänster sida, lackblåsa ovankant höger dörr, fint krom och snygga fräscha navkapslar och fälgar. Mycket fint och propert i motorrum och bagage.

 • Skick helhet:

  En fin och körklar VW bubbla i finaste färg och lyxigaste utförandet från 1975. Bra årsmodell med många nya detaljer (från då nyutvecklade VW Golf 1). Kul att köra, pigg och modern i sin upplevelse så ett bra köp för den som vill äga en klassisk VW bubbla.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-11-03
Ursprungsbesiktning: 1975-06-11 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1975-08-12
Senast godkända besiktning: 2021-07-12
Besiktigad tom: 2023-07-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-12-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG