Visa alla bilder

Volkswagen Typ1 Bubbla 1200 "Oval" — 1955

Oval med potential och dessutom med en trevlig och dokumenterad historik.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Förhållandevis lättfixat objekt eller en rullande renovering."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
121 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15461
BILLESHOLM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Förhållandevis lättfixat objekt eller en rullande renovering."

Beskrivning

Den levererades 1955 till sin första ägare av den då välkända återförsäljaren Frode Lund i Malmö. Carla Olsson var ägare ända fram till 1986, och den senaste besiktningen gjordes 1984. Efter det har staffettpinnen skiftats några gånger, troligen mellan ett par olika ägare relaterade till den första ägaren, och det var också då den fick en ny lack och på senare tid även nya bakskärmar. Nuvarande ägare har insett att han har alltför många objekt i garagen att ta hand om.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1955/1955 
 • Första registreringsdatum
  1955-01-01 
 • Avläst mätarställning
  53505 km 
 • Kw / hk
  22 / 30 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn startar, men behöver en översyn och kontroll, den går inte riktigt rent emellanåt. Bromsarna behöver även de en översyn, alternativt en renovering.

 • Skick interiör:

  Fint orörd och med åren snyggt och naturligt patinerad inredning. Utrustad med originalradio och original verktygsuppsättning.

 • Skick exteriör:

  Äldre omlackering med nya bakskärmar och en del svetsjobb gjorda; skärminfästningar bak, bakre delen av trösklarna och hjulhus vänster fram. Vänster framskärm är rostig och även karossfäste vänster bak, liksom i karossen vid höger framskärm. I övrigt bra skick. Körriktningspilarna saknas på båda sidor.

 • Skick helhet:

  Bra oval med några angrepp som syns, men som också kan köras som den är med åtgärder av motor, bromsar, karossfäste bak och blinkers innan en sista besiktning.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1986-02-11
Ursprungsbesiktning: 1955-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1955-01-01
Senast godkända besiktning: 1984-11-01
Besiktigad tom:1986-11-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

De tidiga modellerna med oval bakruta och i synnerhet delad oval bakruta har en särskild status bland en stor del av entusiasterna på scenen. Där delas den i sin tur – med en lätt generalisering – av rena originalutföranden och av lätt modifierade tolkningar med framförallt en sänkt stance och lite mer kraft i maskin.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Billesholm

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-12-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG