Visa alla bilder

Studebaker Champion Regal 2.8 — 1954

Svensksåld Studebaker renoverad till mycket gott skick för drygt 20 år sedan och varit väl omhändertagen och underhållen sedan dess.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Mycket proper och välhållen bil i mekaniskt och kosmetiskt närmast toppskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
99 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15454
MYGGENÄS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Mycket proper och välhållen bil i mekaniskt och kosmetiskt närmast toppskick."

Beskrivning

Champion var Studebakers sexcylindriga linje varav Regal var den finaste. Den här bilen är såld ny i Sverige och hade bara två brukare fram till 1996. År 2004 vidtogs en helrenovering där karossen lyftes av chassiet. Efter det har bilen brukats varsamt och är i ett mycket fint skick

1954 registrerades 453 st Studebaker i Sverige.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1954/1954 
 • Första registreringsdatum
  1954-01-01 
 • Avläst mätarställning
  29750 km 
 • Kw / hk
  63 / 86 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Rak sexa på 2,8 liter. Manuell låda med automatisk överväxel. Sexvolts plusjordat elsystem. Går tyst mjukt och fint. Exemplariskt bra och väl fungerande i allt med undantag för ett trilskande tändningslås.

 • Skick interiör:

  Klädsel och paneler håller utmärkt skick. Omklädd i så nära originalliknande textil man kan komma. I stort sett felfri. En liten panel vid instrumenten saknas på bilderna men finns med.

 • Skick exteriör:

  Rak och fin i karossen. Bilen har ursprungligen varit svart men lackerades röd vid renoveringen 2004 med mycket gott resultat. Några små repor har uppstått sedan dess men helhetsintrycket är mycket prydligt. Krom och blanklister håller mycket hög finish. Någon liten skada har uppstått på bakre kofångarens båge över nummerskylten - detta är mer en defekt som är knutet till själva konstruktionen än någon yttre påverkan.

  Undersidan håller närmast samma standard som resten av bilen.

 • Skick helhet:

  Ett mycket fint exemplar av en 'Independent' som de kallas i USA. Studebaker och de andra märkena vid sidan av de tre stora GM, Chrysler och Ford. Studebaker var på den tiden kända för hög kvalitet och bilen känns mycket robust och pålitlig. Omsorgsfullt renoverad för drygt 20 år sedan och skicket står sig mycket fint än idag.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2016-08-10
Ursprungsbesiktning: 1954-01-01 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1954-01-01
Senast godkända besiktning: 2017-07-31
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 10

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Myggenäs

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-12-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG